shutterstock
shutterstock
ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΩΡΑ

Dry January -Τι δεν θα κάνουν τρία εκατομμύρια Βρετανοί για 31 ημέρες


Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Βρετανοί θα συμμετέχουν στην καμπάνια Dry January 2018, όπου για όλο τον Ιανουάριο θα απέχουν από την κατανάλωση αλκοόλ.

Οχι αλκοόλ, αλλά νερό. Η αποτοξίνωση του οργανισμού επιβάλλεται μετά τις γιορτές. Αφού φάγαμε, ήπιαμε και γιορτάσαμε τα Χριστούγεννα και την έλευση του νέου έτους, ήρθε η στιγμή να επανέλθουμε στη βάση μας και να βοηθήσουμε τον οργανισμό μας να μπει και πάλι σε ένα πρόγραμμα.

Ισως ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος «αποτοξίνωσης» του σώματος μας είναι η σωστή ενυδάτωση. Γι΄ αυτό πιείτε πολύ νερό και αποφύγετε να καταναλώσετε αλκόολ για ένα ολόκληρο μήνα. 

Δοκιμάστε το από σήμερα. Φροντίστε να διατηρείτε τον οργανισμό σας καλά ενυδατωμένο τόσο το πρωί πίνοντας μια κούπα νερό μόλις ξυπνήσετε, όσο και το βράδυ, πριν κοιμηθείτε.

Για το υπόλοιπο της ημέρας θα πρέπει να καταναλώσετε δύο με τρία λίτρα νερού. Μπορεί η ποσότητα να σας φαίνεται παράλογη, όμως οι ευεργετικές του ιδιότητες θα φανούν άμεσα.

Η πρωτοβουλία του Dry January, που διοργανώνεται από την βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση Alcohol Concern, προσφέρει πολλά οφέλη στις καθημερινές συνήθειες των συμμετεχόντων.

Πιο συγκεκριμένα, το 49% των ανθρώπων που έχουν απεξαρτηθεί για λίγο από το ποτό χάνει βάρος, ενώ το 62% κοιμάται καλύτερα και ένα 79% καταφέρνει να αποταμιεύσει, σύμφωνα με τον δρ. Richard Piper.

Μια πρόσφατη έρευνα αποκάλυψε ότι εκείνοι που έχουν μεγαλύτερη πιθανότητα συμμετοχής είναι οι οικογενειάρχες, με παιδιά μεταξύ 12 έως 16 ετών καθώς και εκείνοι με τρία ή περισσότερα παιδιά στο σπίτι.

Πάντως μην αισθάνεστε τύψεις για τα περιττά κιλά των γιορτών και το άφθονο αλκοόλ που καταναλώσατε. Είναι μέρος της απόλαυσης!

Δώστε όμως τώρα στο σώμα σας την φροντίδα που χρειάζεται για να επανέλθει στα φυσιολογικά του. 

Διαβάστε επίσης: Oδηγός επιβίωσης στο γραφείο με hangover

Τέλος στο πονοκέφαλο του hangover- Εχουμε τον τρόπο