Aν μόλις ανακαλύψατε ότι το σάκχαρό σας είναι λίγο «τσιμπημένο» και ο γιατρός σας σας είπε ότι βρίσκεστε στα πρόθυρα του διαβήτη, θα πρέπει να έχετε πάντα κατά νου ότι η διατροφή σε συνδυασμό με την τακτική άσκηση είναι ο πιο καταλυτικός παράγοντας για τη ρύθμιση του σακχάρου σας.
Πρέπει λοιπόν να ξεχάσετε τη γλυκιά γεύση, τις πατάτες και τα μακαρόνια επειδή το σάκχαρό σας είναι ανεβασμένο; Οχι, λένε οι διατροφολόγοι αρκεί να ξέρετε πώς να τα εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.
Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν, ότι τα ζυμαρικά δεν... ενδείκνυνται για όσους αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα με το σάκχαρό τους, αλλά πλέον οι απόψεις έχουν αλλάξει.
Το μήνυμα των διατροφολόγων προς τους διαβητικούς που λατρεύουν τα μακαρόνια και την ιταλική κουζίνα είναι απλό και πολύ πρακτικό.
Οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα ζυμαρικά από την προηγούμενη ημέρα.
Οπως αναφέρουν οι διατροφολόγοι το μαγείρεμα των ζυμαρικών από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια η επαναθέρμανσή τους πριν από το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.