Shutterstock
Shutterstock
YΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

O πιο αποτελεσματικός τρόπος να αντιμετωπίσεις την εμμονή σου με το φαγητό


Οταν θέλουμε να χάσουμε βάρος και αποφασίζουμε να κάνουμε δίαιτα εστιάζουμε τόσο πολύ στην απώλεια του βάρους που συνήθως πεινάμε περισσότερο. 

Γι΄ αυτό ακριβώς το λόγο αποτυγχάνουν οι περισσότερες δίαιτες καθώς προσελκύουμε με περισσότερη ένταση την ανάγκη να χάσουμε βάρος και το φαγητό γίνεται εμμονή. 

Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που οι άνθρωποι γίνονται εμμονικοί με το φαγητό τους χωρίς να έχουν στο μυαλό τους τη δίαιτα. 

Εκεί τα πράγματα είναι πιο σοβαρά. Πρόκειται για έναν φαύλο κύκλο ενός ανθυγιεινού τρόπου διατροφής, κάτι που φέρνει το άνθρωπο σε μία κατάσταση εκτός ελέγχου. Αυτός ο άνθρωπος τρώει κρυφά, ξυπνάει μέσα στη νύχτα για να φάει, τρώει ενώ δεν πεινάει, τρώει για να καλύψει τα άσχημα συναισθήματα, συνεχίζει να τρώει κι ας είναι χορτάτος. 

Σε αυτές τις περιπτώσεις ο άνθρωπος που βιώνει τέτοιες καταστάσεις πρέπει να απευθυνθεί σε έναν ειδικό καθώς ο εθισμός στο φαγητό είναι ένα σύνθετο πρόβλημα για το οποίο δεν υπάρχει μόνο μια αιτία και κατ’ επέκταση, η λύση δεν είναι απλή.

Εμείς σε αυτό το άρθρο θα μιλήσουμε για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος και σκέφτονται συνεχώς το φαγητό που δεν μπορούν να φάνε. 

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλετε το φαγητό από το μυαλό σας είναι να απελευθερωθείτε από όλες τις περιοριστικές σκέψεις. Με αυτόν τον τρόπο χάνει το φαγητό την συναισθηματική του δύναμη. 

Οι σκέψεις είναι το πρωταρχικό αίτιο των πάντων και όλα τα υπόλοιπα είναι οι συνέπειες αυτών των σκέψεων. Δεν θα αλλάξετε ποτέ το σώμα σας αν είστε επικριτικοί απέναντί του, αν του βρίσκετε συνεχώς ψεγάδια.

Στην πραγματικότητα θα προσεκλύσετε ακόμα περισσότερο βάρος. Πρέπει να σταματήσετε να κάνετε σκέψεις ότι πρέπει να στερηθείτε κάποιες τροφές γιατί όλη σας η προσοχή στρέφεται σε αυτές.

Για παράδειγμα δεν χρειάζεται να πετάξετε όλα τα πατατάκια και τα γλυκά και ό,τι άλλο είναι παχυντικό από τη κουζίνα σας. Αφήστε τα εκεί στα συρτάρια γιατί όσο έχετε στο μυαλό ότι δεν πρέπει να φάτε, τόσο περισσότερο θα τα έχετε στο μυαλό σας. 

Εχετε νιώσει ποτέ, έστω και για μία φορά, να θολώνει όλο το οπτικό σας πεδίο γύρω από το αγαπημένο σας γλυκό; Να αισθάνεστε ότι αν δεν το φάτε άμεσα, θα σας καρφωθεί στο μυαλό για μέρες; Αν ναι, τότε έχετε μια ιδέα για τη δύναμη που μπορεί να ασκήσει πάνω σας το φαγητό! 

Επομένως η λύση είναι μία. Αν θέλετε να φάτε κάτι απαγορευτικό, φάτε το και απολαύστε το και στη συνέχεια μπείτε ξανά σε ένα πρόγραμμα. Βγάλτε από το μυαλό σας ότι πρέπει να στερηθείτε και τότε θα δείτε ότι θα πεινάτε λιγότερο. 

Ολα είναι στο μυαλό...

Διαβάστε επίσης: Οι τάσεις που θα κυριαρχήσουν στο φαγητό το 2018

O λόγος που δεν πρέπει να τρως το φαγητό σου κρύο

Πώς να χωρίσεις το φαγητό σε μερίδες για να μην παχύνεις –5 συμβουλές