Shutterstock
Shutterstock
BREAKFAST SOLUTIONS

Οι 3 αλλαγές που πρέπει να κάνεις στο πρωινό σου για να χάσεις βάρος


Το πρωινό είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. 

Πρέπει να είναι χορταστικό για να μας κρατήσει, αλλά και υγιεινό ώστε να μην παίρνουμε περιττές θερμίδες. Οι ειδικοί λένε ότι το πρωινό είναι το κλειδί που ενεργοποιεί και ενισχύει τον μεταβολισμό μας,

Ωστόσο, μπορεί να έχεις παρατηρήσει ότι ενώ ξεκινάς τη μέρα σου με σωστή διατροφή, δεν μπορείς να χάσεις βάρος. Πιθανόν τότε να κάνεις και συ τρία κλασσικά λάθη, που αν τα σταματήσεις θα δεις μεγάλη διαφορά στο σώμα σου.

Ποια είναι όμως αυτά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα αποφύγουμε;

Αντίο Granola!

Τα δημητριακά αυτά, ενώ φαίνονται υγιεινά καθώς αποτελούνται από ξηρούς καρπούς, περιέχουν υδατάνθρακες ζάχαρης αλλά όχι πολλές φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Αντικατέστησε τα με γευστικά smoothies που έχουν γάλα, βρώμη, φρούτα όπως μπανάνες και ξηρούς καρπούς όπως τα κάσιους.

Τι ώρα τρως πρωινό;

Συνήθως τρώμε πρωινό, μόλις ξυπνήσουμε το πρωί, ακόμη και αν δεν πεινάμε πολύ ακόμη. Ειδικά αν ξυπνάμε αρκετά νωρίς για τη δουλειά και φάμε εκείνη την ώρα πρωινό, μετά από λίγες ώρες μπορεί να ξαναπεινάσουμε και να ξανατσιμπήσουμε κάτι. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις τι σου λέει το σώμα σου και να φας πρωινό όποτε το ζητήσει ο οργανισμός σου και όχι όποτε λέει το ρολόι σου.

shutterstock
shutterstock

Το κουτάλι έχει και άλλη χρήση

Ένα άλλο λάθος που κάνουμε συχνά είναι ότι δεν μετράμε τις ποσότητες που τρώμε. Συνήθως βάζουμε στο μπολ όσα δημητριακά και γάλα χωράνε χωρίς να υπολογίζουμε τις θερμίδες. Βγάλε κουτάλια και κούπες από τα ντουλάπια και μέτρα τις ποσότητες ενώ παράλληλα υπολόγισε πόσες θερμίδες προσλαμβάνεις από τις τροφές που λαμβάνεις.

shutterstock
shutterstock