Instagram/natgeo
Instagram/natgeo
ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Δύο δίδυμες στο εξώφυλλο του Νational Geographic αψηφούν κάθε έννοια της φυλής


Η διευθύντρια του National Geographic Σούζαν Γκολντμπεργκ προχώρησε σε μια ασυνήθιστη παραδοχή. 

Ομολόγησε ότι το μέσο στο οποίο εργάζεται είχε φιλοξενήσει κατά το παρελθόν εξώφυλλα που ήταν ρατσιστικά. 

«Για δεκαετίες το εξώφυλλό μας ήταν ρατσιστικό» σημείωσε χαρακτηριστικά σε ένα άρθρο που δημοσίευσε καθώς όσοι Αμερικανοί δεν ήταν λευκοί παρουσιάζονταν ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, ως «ιθαγενείς».

Ετσι αποφάσισε στο νέο τεύχος του περιοδικού να φιλοξενήσει στο εξώφυλλό του δύο δίδυμες αδερφές διαφορετικού χρώματος, τη Millie και τη Marcia, θέλοντας να στείλει ισχυρό μήνυμα ενάντια στο ρατσισμό.

Οι 11χρονες είναι από το Μπέρμιχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, η μητέρα τους τις χαρακτηρίζει «Rainbow twins», δηλαδή «Δίδυμες του Ουράνιου Τόξου» και τις αποκαλεί το «θαύμα» της. 

Δείτε εδώ (Πατήστε δεξιά στο βελάκι για να δείτε τη δεύτερη φωτογραφία:

Ο φωτογράφος των κοριτσιών, Robin Hammond, συνοδεύει τη φωτογραφία του εξωφύλλου με το εξής σχόλιο:

«Η φυλή είναι μια επίπλαστη ταμπέλα που χρησιμοποιείται για να μας χαρακτηρίζει και να μας χωρίζει ως ανθρώπους. Πρόκειται για ένα εξώφυλλο που αφορά στον επιστημονικό ρατσισμό και πώς αυτός έχει καθορίσει την κοινωνία όπως την ξέρουμε».

Δείτε εδώ:

Σημειώνεται ότι το επικείμενο τεύχος Απριλίου του National Geographic συμπίπτει χρονικά με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από τη δολοφονία του ηγέτη του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα των μαύρων, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Διαβάστε επίσης: Viral η απίθανη εικόνα γυναίκας σε δύο εγκυμοσύνες -με δίδυμα και με ένα παιδί