Το σκόρδο είναι ένα αγαπημένο και απαραίτητο υλικό στην ελληνική μαγειρική, καθώς δίνει γεύση και άρωμα στα φαγητά μας.
Τελευταία, ωστόσο, ακούμε όλο και περισσότερο για το μαύρο σκόρδο. Τι είναι όμως αυτό και γιατί μας απασχολεί;
Είναι μια καινούργια μορφή του γνωστού μας καρπού, που αποτελεί μια από τις τελευταίες υπερτροφές. Το superfood αυτό ήρθε πριν λίγα χρόνια από την Κορέα, όμως πλέον παράγεται και στη χώρα μας. Έχει πλούσια γεύση και πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μια νέα βελτιωμένη βερσιόν του κλασσικού λευκού σκόρδου, και στη γεύση αλλά και στα οφέλη που έχει στην υγεία μας.
Είναι σύμμαχος κατά των ελεύθερων ριζών ενώ τα αντιοξειδωτικά που περιέχει είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού, την πρόληψη και επισκευή των βλαβών στον οργανισμό και την αναστολή της γήρανσης.