Shutterstock
Shutterstock
ΜΕΒΓΑΛ

Το απίθανο ρόφημα που με βοήθησε να απαλλαγώ από τις στομαχικές διαταραχές


Στο γραφείο, εκτός από τα θέματα που ανεβαίνουν, σήμερα έγινε viral και ο πόνος στο στομάχι μου.

Μόλις αποκάλυψα ότι πονάω (κάτι που τελευταία συμβαίνει συχνά), οι συνάδελφοί μου αποφάσισαν να κάνουν τη ζωή μου λίγο πιο άνετη... Ωστόσο ο πόνος δεν υποχωρούσε εύκολα. 

Η λύση ήρθε από τη Νάνσυ (να ‘ναι καλά το κορίτσι!), ή αλλιώς τη μαμά του λόχου όπως λέμε τη συνεργάτιδα που μας προσέχει όλες. 

«Έχεις δοκιμάσει ξινόγαλο;», μου λέει. «Όχι, τι είναι αυτό;», της απαντάω.

Η αλήθεια είναι ότι εκτός από σοκολατούχο γάλα και γάλα στον καφέ, δεν έχω ιδέα για όλα τα υπόλοιπα γάλατα και ροφήματα!

Η συνάδελφος και φίλη μου από τη σχολή, μου εξήγησε ότι το ξινόγαλο είναι μια ποικιλία γάλακτος που κάνει καλό στο πεπτικό σύστημα. Ό,τι πρέπει δηλαδή για την περίπτωσή μου. 

Αποφάσισα να κάνω μια online έρευνα για να μάθω περισσότερα. 

Βρήκα λοιπόν ότι η μεγαλύτερη γαλακτοβιομηχανία της Βόρειας Ελλάδας, η ΜΕΒΓΑΛ, φημίζεται για τα πινόμενα ροφήματά της από γάλα, όπως το ξινόγαλο ή Αριάνι.

Το ξινόγαλο, λοιπόν, παράγεται από ελληνικό, φρέσκο γάλα, με μόνο 1,5% λιπαρά, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή άλλων γλυκαντικών ουσιών.

Στην ουσία, είναι ένα προβιοτικό προϊόν με πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Εκτός από την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Οι προβιοτικοί μικροοργανισμοί διατηρούν την ισορροπία της εντερικής χλωρίδας και έτσι μειώνουν τις διαταραχές ενώ απορροφούν βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.

Πολύ καλά μου ακούγονται όλα αυτά! Μήπως να το δοκιμάσω;

Πετάχτηκα στο σούπερ μάρκετ απέναντι από το γραφείο για να δω τι είναι τελικά το ξινόγαλο και αν θα με βοηθήσει.

Ήμουν λίγο διστακτική λόγω ονόματος, τολμώ να πω! Να είναι ωραίο το ξινόγαλο; Όταν πήρα στα χέρια μου το μπουκάλι της ΜΕΒΓΑΛ που γράφει «Αριάνι», και από κάτω «Επιλέξτε το καλό» το περιεργάστηκα διστακτικά. Το άνοιξα και παρά τον πρώτο δισταγμό μόλις το δοκίμασα, ένιωσα να με πλημμυρίζει ένα κύμα φρεσκάδας. Το ρευστό γιαουρτοποτό το οποίο παράγεται με φρέσκο γάλα και καλλιέργεια γιαουρτιού, είναι απολαυστικό!

Από τότε έχω πάντα στο ψυγείο μου ένα μπουκαλάκι ενώ παίρνω και ένα μαζί μου στη δουλειά. 

Το καλό είναι ότι μπορώ να πιω το ξινόγαλο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Φτιάχνω smoothies με φρούτα, το τρώω με δημητριακά, το προσθέσω στον καφέ (φυσικά!) ενώ είχα την φαεινή ιδέα να το χρησιμοποιήσω στις συνταγές για γλυκά!

Ο πόνος στο στομάχι εξαφανίστηκε ενώ πια απολαμβάνω όσο τίποτα το «Αριάνι» της ΜΕΒΓΑΛ!

Η ΜΕΒΓΑΛ, ωστόσο εκτός από το ξινόγαλο, έχει λανσάρει και άλλα πινόμενα ροφήματα, όπως το κεφίρ, ένα παραδοσιακό ρόφημα από τη Ρωσία και τα Βαλκάνια που πίνεται σαν αναψυκτικό καθώς είναι ιδιαίτερα γευστικό και δροσερό. Παράλληλα, είναι πηγή ασβεστίου και φωσφόρου. 

Το κεφίρ διατίθεται σε τρεις γεύσεις: κλασσική, με φράουλα & στέβια και με λεμόνι & στέβια. Είναι ένα ρόφημα εύπεπτο, μας προσφέρει όλες τις θρεπτικές ουσίες που έχει και το κλασσικό γάλα ενώ συνίσταται για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, αλλά και για όλες τις ηλικιακές ομάδες και τις δίαιτες.

Ξετρελάθηκα με το κεφίρ με τη φράουλα (εννοείται!). Είναι σαν να τρως επιδόρπιο με γιαούρτι και φράουλες! Κάθε πρωί το χτυπάω στο μούλτι με φρέσκιες φράουλες και κομμάτια μπανάνας και φτιάχνω το καλύτερο smoothie που θα ζήλευε και το καλύτερο μπαρ (όχι, παίζουμε!). Το πίνω πλέον πριν φύγω από το σπίτι για τη δουλειά που παίρνω ενέργεια για όλη τη μέρα. 

Πλέον, με τα γαλακτοκομικά ροφήματα της ΜΕΒΓΑΛ κάνω και πιο υγιεινή διατροφή.

Από τότε που γνώρισα αυτά τα γαλακτοκομικά προϊόντα της ΜΕΒΓΑΛ άλλαξε η ζωή μου όσον αφορά στη διατροφή. Πλέον έχω αντικαταστήσει αναψυκτικά ή λιπαρά σνακ με τα ροφήματα γάλακτος που έχουν τεράστια οφέλη στον οργανισμό. 

Όχι μόνο μου πέρασαν οι πεπτικές διαταραχές και τα φουσκώματα, αλλά έχω χάσει ήδη δύο κιλά και νιώθω καλύτερα. Η διατροφή μου είναι πιο ισορροπημένη, νιώθω να έχω πιο πολύ ενέργεια και αντοχή και είμαι πιο «ελαφριά».