Μια γυναίκα πίνει καφέ σε ένα νησί, Φωτογραφία: Shutterstock/By TravnikovStudio
Μια γυναίκα πίνει καφέ σε ένα νησί, Φωτογραφία: Shutterstock/By TravnikovStudio
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ο καφές που θα σε βοηθήσει να χάσεις 3 φορές περισσότερο βάρος


Ο καφές είναι χωρίς αμφιβολία το πιο αγαπημένο ρόφημα στον κόσμο και η πρώτη μας κίνηση όταν ξυπνάμε το πρωί.

Είναι απολαυστικός, μας δίνει ενέργεια και κάνει καλό στην υγεία μας. Οι ειδικοί τονίζουν ότι ο καφές προστατεύει το συκώτι, μειώνει τον κίνδυνο διαβήτη και προλαμβάνει διάφορες μορφές άνοιας. 

Επιπλέον, ο καφές μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό σε ποσοστό 3-11%. Η καφεΐνη ενεργοποιεί το κεντρικό νευρικό σύστημα, με αποτέλεσμα αυτό να «δίνει εντολή» στα λιποκύτταρα να διασπάσουν το συσσωρευμένο λίπος. 

Για να επωφεληθείτε στον μέγιστο βαθμό από τον καφέ, ιδανικά πρέπει να τον καταναλώνετε χωρίς ζάχαρη, γάλα ή άλλα πρόσθετα, καθώς έτσι θα πάρετε σχεδόν μηδενικές θερμίδες.

Υπάρχει, όμως, ένα είδος καφέ που αναδεικνύεται σε πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αδυνατίσματος.

Ερευνες έχουν δείξει ότι ενεργοποιεί περισσότερο τον μεταβολισμό και λειτουργεί ευεργετικά στην υγεία του οργανισμού. Λειτουργεί ως ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, καταστρέφοντας τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύοντας τα κύτταρα του οργανισμού.

Η μέτρια καθημερινή κατανάλωση αυτού του καφέ σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή και συστηματική φυσική άσκηση, επιφέρει θετικά αποτελέσματα στην προσπάθεια μείωσης του σωματικού βάρους.

Shutterstock
Shutterstock

Ο λόγος για τον πράσινο καφέ (green coffee), ο οποίος είναι καφές που οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί. 

Η διαδικασία του ψησίματος των κόκκων καφέ μειώνει τα αποθέματα του χλωρογενικού οξέος. Γι’ αυτό και οι κόκκοι του πράσινου καφέ έχουν υψηλότερα επίπεδα χλωρογενικού οξέος σε σύγκριση με τους ψημένους κόκκους καφέ. Το χλωρογενικό οξύ βοηθάει στις καρδιαγγειακές παθήσεις, στον διαβήτη, στην απώλεια βάρους και σε άλλες παθήσεις. 

Με λίγα λόγια ο πράσινος καφές δεν είναι άλλος από τον κλασικό καφέ, χωρίς όμως να έχει υποστεί το καβούρδισμα.

Μελέτη διαπίστωσε ότι ο πράσινος καφές βοήθησε τους ασθενείς να χάσουν τρεις φορές περισσότερο βάρος από έναν κανονικό στιγμιαίο καφέ.

Επιπλέον, οταν ο καφές έχει υποστεί οποιαδήποτε μορφή επεξεργασία, εμφανίζει μια σειρά από ουσίες όπως είναι η cafestol και η kahweol, οι οποίες μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της χοληστερόλης.

Ο πράσινος καφές, μη έχοντας υποστεί καμία επεξεργασία, δεν περιέχει τις συγκεκριμένες ουσίες οπότε και δεν μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης, ενώ υπάρχουν σημάδια ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδά της.

Διαβάστε επίσης: Αυτή είναι η συνήθεια που αυξάνει την ενέργεια σου και δεν είναι ο καφές

Αυτόν τον καφέ πρέπει να πίνουν όσοι έχουν πρόβλημα με τη χοληστερίνη

Γιατί δεν πρέπει να πίνεις τον καφέ σου με ζάχαρη και γάλα