Φωτογραφία: Shuterstock/ N.Melanjina
Φωτογραφία: Shuterstock/ N.Melanjina
ΕΡΕΥΝΑ

Αυτός ο χωρισμός πονάει περισσότερο από όλους, σύμφωνα με την επιστήμη


Ενας χωρισμός είναι πάντα δύσκολος. 

Ειδικά όταν ένας από τους δύο δεν τον θέλει.

Είτε η σχέση ήταν μικρή είτε μακροχρόνια, ο χωρισμός πάντα μας στεναχωρεί και να μας δημιουργεί διάφορα αρνητικά συναισθήματα.

Το τέλος μας σχέσης μπορεί να είναι επώδυνο και να κάνει δύσκολο να το ξεπεράσεις και να είσαι πάλι καλά. 

Λένε ότι ο χωρισμός είναι ένας μικρός θάνατος και ότι μόνο ο χρόνος μπορεί να επουλώσει τις πληγές. Κάθε τέλος όμως είναι μια καινούργια αρχή και σίγουρα δεν ήρθε το τέλος του κόσμου!

Ερευνητές όχι μόνο διαπίστωσαν πως ένας χωρισμός όντως πονάει, αλλά βρήκαν ποιος χωρισμός πονάει περισσότερο από κάθε άλλο. 

Οπως διαπίστωσε μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο «Personality and Social Psychology Bulletin», ο πιο επίπονος χωρισμός είναι αυτός που προκαλείται λόγω ενός τρίτου ατόμου. 

Οταν δηλαδή αυτός που επιθυμεί να χωρίσει είναι επειδή βρήκε κάποιον άλλον. 

Shutterstock
Shutterstock

Σύμφωνα με την επιστήμη οι γυναίκες είναι αυτές που πονούν περισσότερο ψυχικά και σωματικά όταν χωρίζουν, αλλά οι άνδρες  υποφέρουν πολύ περισσότερο μακροπρόθεσμα, καθώς κρύβουν τα συναισθήματά τους και προχωράνε χωρίς να έχουν ξεπεράσει τον χωρισμό.  

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κορνέλ βρήκαν ότι η απόρριψη πονάει περισσότερο όταν υπάρχει σύγκριση με κάποιον άλλον. Τότε είναι πολύ πιο επίπονη και για τα δύο φύλα.

Το αίσθημα της αντικατάστασης και ότι ο άλλος βρήκε κάποιον καλύτερο από εσένα, δημιουργεί μεγάλο πόνο. Η θλίψη που βιώνει κάποιος που έχει πληγωθεί λόγω ενός τρίτου προσώπου είναι η μεγαλύτερη από όλες, σύμφωνα με την επιστήμη. 

Διαβάστε επίσης: Χωρισμός; Κινήσεις που μπορούν να σώσουν το γάμο, πριν τον διαλύσεις οριστικά

Οι 7 χειρότεροι τρόποι να χωρίσεις με τον σύντροφό σου σύμφωνα με τους ειδικούς

6 γυναίκες εξομολογούνται τι θα έλεγαν στον πρώην τους αν τον ξανασυναντούσαν