Ενα νέο ζευγάρι, Φωτογραφία: Pixabay
Ενα νέο ζευγάρι, Φωτογραφία: Pixabay
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα ζευγάρια που κάνουν καλό σεξ έχουν ένα κοινό -Ερευνα βρήκε το μυστικό τους


Το πάθος και το σεξ συνήθως καταλαγιάζουν στις μακροχρόνιες σχέσεις.

Το άγχος, η κούραση, η ρουτίνα και η κακή διάθεση είναι μερικές από τις πιο συχνές αιτίες που βάζουν «φρένο» στην ερωτική επιθυμία.

Ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα, λέει ο σοφός λαός, αλλά απ΄ ότι φαίνεται υπάρχει τρόπος να σωθεί η φλόγα του πάθους. 

Ερευνητές από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ βρήκαν ένα κοινό χαρακτηριστικό που είχαν μακροχρόνια ζευγάρια που έκαναν καλό σεξ. 

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση «Journal of Personality and Social Psychology» και εστίαζε στα ζευγάρια με την πιο ικανοποιητική σεξουαλική ζωή.   

Εάν είστε και εσείς ένα από τα ζευγάρια που έχουν μακροχρόνια σχέση και πια δεν απολαμβάνουν το σεξ, τότε σίγουρα αυτή η έρευνα σας ενδιαφέρει. 

Photo by freestocks.org from Pexels
Photo by freestocks.org from Pexels

Οσο πιο οικεία νιώθουμε με τον σύντροφό μας, τόσο πιο εύκολα μπορεί να υποχωρήσει η ερωτική έλξη μεταξύ μας. Αυτό είναι το συμπέρασμα της έρευνας. 

Οι ερευνητές εστίασαν στην οικειότητα και την ερωτική επιθυμία των μακροχρόνιων σχέσεων (intimacy-desire paradox) και διαπίστωσαν ότι όσο πιο άνετα νιώθουν δύο σύντροφοι μεταξύ τους με το πέρασμα του χρόνου, τόσο περισσότερο υποχωρεί η ερωτική έλξη.

Η σχέση χρειάζεται το μυστήριό της. Οταν υπάρχει πολλή οικειότητα, απομυθοποιούνται οι δύο σύντροφοι και έτσι η φλόγα του πάθους σβήνει. 

Οταν τα έχουμε όλα τόσο πολύ στο φως και δεν έχουμε τις δικές μας προσωπικές στιγμές, στο μπάνιο για παράδειγμα, αλλά είναι και ο σύντροφός μας μέσα, είναι αλήθεια ότι η μαγεία αρχίζει και χάνεται. 

Οι ειδικοί τονίζουν ότι τα ζευγάρια δεν πρέπει να πέφτουν στην παγίδα της άνεσης. 

Οι μακροχρόνιες σχέσεις κουράζονται και πολλές φορές εξοντώνονται στο χρόνο που τις απομυθοποιεί. Δεν υπάρχει τίποτα καινούριο και διαφορετικό

Για να διατηρηθεί και να μην χαθεί το καλό σεξ, πρέπει το ζευγάρι να συνεχίζει να φλερτάρει όπως έκανε τον πρώτο καιρό, να παίρνει πρωτοβουλίες και να κάνει κάθε φορά κάτι διαφορετικό που θα το ανανεώσει. 

Διαβάστε επίσης: Μακροχρόνια σχέση; Οι 10 κανόνες της κρεβατοκάμαρας για απολαυστικό σεξ