Ενα ζευγάρι αγκαλιασμένο, Φωτογραφία: Unsplash/ Candice Picard
Ενα ζευγάρι αγκαλιασμένο, Φωτογραφία: Unsplash/ Candice Picard
ΣΧΕΣΕΙΣ

Τα σημάδια που δείχνουν ότι «του έχει φύγει» -Οταν η σχέση έχει τελειώσει για εκείνον


It takes two to tango, λέει το ρητό και είναι γεγονός πως όταν ο ένας από τους δύο έχει ξενερώσει, τότε η σχέση έχει ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ σύντομα.

Τις περισσότερες φορές άλλα θέλουμε, άλλα λέμε και άλλα εννοούμε. Και το αποτέλεσμα είναι απολύτως καταστροφικό για μια σχέση καθώς ο άλλος δεν καταλαβαίνει τι πραγματικά θέλουμε. 

Το «θέλω να μιλήσουμε» είναι μια φράση που ηχεί σχεδόν τρομακτικά μεταξύ των συντρόφων και αρκετές φορές τα ζευγάρια αποφεύγουν να πουν αυτό που πραγματικά νιώθουν και θέλουν

Προτιμούν να κρατούν μια αδιάφορη στάση από το να καθίσουν και να επικοινωνήσουν με το ταίρι τους αυτά που τους προβληματίζουν και που τους ενοχλούν. Το αποτέλεσμα; Το ζευγάρι απομακρύνεται και το τέλος της σχέσης είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. 

Δυστυχώς, οι άνδρες σπάνια εκφράζουν τα συναισθήματά τους, οι πράξεις τους όμως δείχνουν ολοκάθαρα πώς νιώθουν. 

Εκείνος μπορεί να μην σου έχει πει ακόμα κατάματα ότι «υπάρχει πρόβλημα», ωστόσο η συμπεριφορά του μπορεί να το δείξει. Αρκεί να την παρατηρήσεις πιο προσεκτικά.

Τα σημάδια είναι εκεί, υπάρχουν, σου τα στέλνει, απλά εσύ δεν το έχεις πάρει χαμπάρι ή αρνείσαι να ανοίξεις τα μάτια σου και να δεις την πικρή αλήθεια.

Ας δούμε τα 12 σημάδια που δείχνουν ότι του έχει φύγει:

1. Δεν σου κρατάει πια το χέρι 

Όποιος έχει υπάρξει ερωτευμένος ξέρει πόσο ωραίο είναι το συναίσθημα του να περπατάς, κρατώντας το χέρι του αγαπημένου σου. Αν ο ένας σύντροφος αποφεύγει να κρατάει το χέρι του άλλου, ίσως είναι ένδειξη ότι δεν τον θέλει πια.

unsplash/ Crew
unsplash/ Crew

2. Ερχεσαι πλέον σε δεύτερη προτεραιότητα

Είναι σκληρό όταν γίνεσαι από προτεραιότητα δεύτερη επιλογή. Εκεί που είχες την πρώτη καλημέρα, την άμεση απάντηση σε μηνύματα και τηλεφωνήματα, την πρώτη επιλογή στην έξοδο, παρατηρείς ότι ο ρόλος σου άρχισε να μπαίνει σε δεύτερη μοίρα. 

3. Θέλει να περνάει περισσότερο χρόνο με τους φίλους του

Η αναμονή για μια απάντηση είναι μεγάλη, η έξοδος για να συναντηθείτε μπαίνει στην άκρη και την πρωτιά παίρνουν τα ξενύχτια με τους φίλους του και η τηλεόραση στο σπίτι.

4. Δεν συζητάει πια μαζί σου με αυτά που τον απασχολούν

Δεν σου μιλάει πια για το προβλήματα που έχει στην δουλειά, για όλα όσα τον προβληματίζουν, για τη μάνα του και τα αδέλφια του και γενικώς δεν κάνει πια πολλές συζητήσεις. 

shutterstock
shutterstock

5. Δεν τον ενδιαφέρει η εμφάνισή του και δεν προσέχει τον εαυτό του

Δεν τον νοιάζει πια τι θα φορέσει όταν θα βρεθείτε, ίσως έχει παχύνει το τελευταίο διάστημα και δεν δίνει πια σημασία στην εμφάνισή του. Ποιες κολώνιες και σιδερωμένα πουκάμισα; Καμία σχέση!

6. Δεν σε αγκαλιάζει και αποφεύγει τα πολλά χάδια

Πας να τον αγκαλιάσεις και είναι αδιάφορος. Εκείνος δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία να σε αγγίξει. Οσο για το σεξ, δεν έχει ερωτική επιθυμία και δηλώνει ότι είναι κουρασμένος. 

7. Δεν σε ρωτάει πώς ήταν η μέρα σου

shutterstock
shutterstock

8. Νιώθει άβολα όταν βρίσκεστε με άλλα ζευγάρια 

Αποφεύγει να βρίσκεστε με άλλα ζευγάρια και αν το κάνετε, τότε σίγουρα δεν είναι άνετος με αυτό. Προτιμάει να βλέπει τους φίλους του και σου προτείνει να δεις μόνη σου τις φίλες σου με τον σύντροφό τους. 

9. Αποφεύγει να σε κοιτάει στα μάτια

Όταν θέλουμε να διαπιστώσουμε τα συναισθήματα του ατόμου που έχουμε απέναντι μας (αν για π.χ θυμωμένος, αναστατωμένος ή λυπημένος) αναζητάμε το βλέμμα του. Όλα τα συναισθήματα που έχουμε «ζωγραφίζονται» κυριολεκτικά στα μάτια μας και απεικονίζουν τη διάθεση μας. Αν εκείνος αποφεύγει να σε κοιτάει στα μάτια όταν μιλάτε, τότε σίγουρα δεν είναι καλό σημάδι. Η απουσία της οπτικής επαφής δηλώνει άρνηση ή αποφυγή της επικοινωνίας.

10. Δεν συζητάει πια για το μέλλον σας

Οταν στα μελλοντικά του σχέδια δεν σε περιλαμβάνει και στις συζητήσεις που κάνει για το μέλλον δεν σε αναφέρει πουθενά, είναι σημάδι ότι αυτή η σχέση έχει ημερομηνία λήξης. 

11. Σου φέρεται σαν να είσαι ο κολλητός του

12. Δεν έχετε πια κοινά ενδιαφέροντα 

Διαβάστε επίσης: «Δεν θέλω σχέση αυτό το διάστημα» και πέντε ακόμα φράσεις που λέει, αλλά εννοεί κάτι άλλο

Τα τρία σημάδια που δείχνουν ότι απλά δεν σε γουστάρε