Shutterstock
Shutterstock
SMARTPHONE

Ο λόγος για τον οποίο πρέπει να σταματήσεις να κρατάς το κινητό σου όταν τρέχεις


Τα smartphone μας έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας.

Ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, της επικοινωνίας και της εικόνας και δύσκολα αποχωριζόμαστε την συσκευή που μας κρατά συνδεδεμένους με τους άλλους και τον κόσμο.

Ακόμη, κι όταν γυμναζόμαστε ή τρέχουμε έξω. Κυρίως τότε.

Είναι η τέλεια συντροφιά για το τζόκινγκ στο πάρκο. Βάζεις τα ακουστικά σου και την αγαπημένη σου playlist, απομονώνεις τον εξωτερικό θόρυβο από τους περαστικούς, τα αμάξια κ.α.

Έτσι, απολαμβάνεις καλύτερα την διαδρομή σου!

Από ό,τι φαίνεται όμως, δεν είναι καλή ιδέα να τρέχουμε κρατώντας το κινητό στο χέρι, όπως προειδοποιούν οι ειδικοί.

Και δεν είναι για τα μηνύματα που μπορεί να γράφεις ή να στέλνεις ενώ τρέχεις.

Το τρέξιμο με το κινητό στο χέρι μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό στο ισχίο και στους ώμους.

Shutterstock
Shutterstock

Συγκεκριμένα, η συνήθεια μπορεί να προκαλέσει μικρές ανισορροπίες στο σώμα, που μπορεί με την σειρά τους να οδηγήσουν σε χτυπημένο ισχίο, πόδι και μύες του ώμου. 

Το ίδιο φυσικά ισχύει για τα πάντα που μπορεί να κρατάς, όπως ένα μπουκάλι νερό.

Η Athletics running coach, Alexa Duckworth-Briggs, καλεί τους δρομείς να έχουν να κινητά τους στη μέση τους, σε ένα τσαντάκι ή ζώνη. «Το να κρατάς κάτι στα χέρια σου έχει αντίκτυπο στο βάδισμά σου. Προκαλεί μυϊκές ανισορροπίες, επηρεάζει την κατανομή του βάρους στο σώμα και σε κάνει να νιώθεις λιγότερο αποτελεσματικός δρομέας», αναφέρει στο Cosmopolitan UK.

Unsplash/Filip mroz
Unsplash/Filip mroz

Έτσι γίνεσαι ευαίσθητος στα χτυπήματα στα πόδια, στα ισχία και στους ώμους. 

«Οι άνθρωποι τείνουν να κρατούν το κινητό στο ίδιο χέρι, σαν συνήθεια. Με το να κάνεις ένα χέρι βαρύτερο, αλλάζεις την ορμή κίνησης των άκρων. Τότε, το σώμα σου θα προσπαθήσει να ισοφαρίσει για την ανισορροπία με το να δουλέψει κάποιους μύες σκληρότερα από άλλους. Έτσι, οι επαναλαμβανόμενοι τραυματισμοί μπορεί να συμβούν», αναφέρει η ίδια.

Σύμφωνα με την ειδικό, είναι πιο πιθανό να παρατηρήσεις τα προβλήματα στην αντίθετη πλευρά από αυτή που κρατάς το κινητό.