Οι συνεχείς καιρικές μεταπτώσεις, οι διαρκείς υποχρεώσεις που μας κρατούν πολλές ώρες μακριά από το σπίτι, ο κακός ύπνος, η πολυκοσμία και η ακατάστατη διατροφή μπορούν να αποδυναμώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.
Σε λίγο καιρό, οι ιώσεις θα βρίσκονται σε έξαρση και συμπτώματα όπως ο πονόλαιμος, ο βήχας, ο πυρετός και η ρινική συμφόρηση θα κάνουν την εμφάνισή τους. Η φύση έχει όλες τις τροφές που χρειαζόμαστε για να υψώσουμε τείχος απέναντι στις ιώσεις.
Τα τρόφιμα που ενισχύουν θεαματικά το ανοσοποιητικό μας σύστημα είναι -κυρίως- φρούτα και λαχανικά που είναι πλούσια σε βιταμίνη C και ψευδάργυρο -τα οποία μελέτες έχουν δείξει ότι μπορούν να αποτρέψουν τους ιούς και τρόφιμα που είναι γεμάτα από άλλες ουσίες που βελτιώνουν την ανοσία όπως το κολλαγόνο, προβιοτικά και βιταμίνη Α.
Ακολουθούν οι 11 τροφές που ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και θωρακίζουν τον οργανισμό από τις ιώσεις, σύμφωνα με μελέτες:
Κόκκινη πιπεριά
Η κόκκινη πιπέρια, έχει περίπου το διπλάσιο της ποσότητας της σε βιταμίνης C, όπως τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, συμπεριλαμβανομένων των πιο διάσημων φυσικών ανοσοποιητικών, των πορτοκαλιών.
Η βιταμίνη C είναι πραγματικά σημαντική για την θωράκιση του οργανισμού, επειδή μπορεί να συμβάλει στη μείωση της διάρκειας και της σοβαρότητας των κρυολογημάτων. Βοηθά, επίσης, το σώμα σας να δημιουργήσει το κολλαγόνο, το οποίο κρατάει το δέρμα σας υγιές και το οποίο είναι η πρώτη γραμμή άμυνας έναντι των μικροβίων.
Όπως λέει και η Keri Glassman, ιδρύτρια της Nutritious Life: «Νομίζω ότι δεν έχω αρρωστήσει τα τελευταία 12 ή 13 χρόνια! Νομίζω ότι έχει βοηθήσει το γεγονός ότι τρώω καθαρά υγιεινά τρόφιμα που ενισχύουν το ανοσοποιητικό μου σύστημα όλο το χρόνο. Λατρεύω τις κόκκινες πιπεριές γιατί είναι γλυκιές και γευστικές και υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να τις φάτε. Προσθέστε τες σε μια ομελέτα το πρωί, φάτε τες ωμές σαν ένα σνακ με μια χούφτα αμύγδαλα ή μια κουταλιά χούμους ή ψήστε τες με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι».