Οι μικρές αλλαγές στην καθαριότητα του σπιτιού που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά τη νέα χρονιά  | 0 bovary.gr
Οι μικρές αλλαγές στην καθαριότητα του σπιτιού που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά τη νέα χρονιά | 0 bovary.gr
CLEANING HOME

Οι μικρές αλλαγές στην καθαριότητα του σπιτιού που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά τη νέα χρονιά


Αλλος αέρας στο σπίτι σου από τη νέα χρονιά. Αέρας φρεσκάδας, καθαριότητας.

Λίγο πριν την εκπνοή αυτής της χρονιάς που μπορεί να σε δυσκόλεψε σε πολλά επίπεδα, βάλε στόχους και πάρε αποφάσεις για τη νέα. Το σπίτι μας, ο χώρος που αγαπάμε να φροντίζουμε μπορεί να σου αφήνει μια πολύ διαφορετική αίσθηση από τη νέα σεζόν. Αρκεί να προχωρήσεις σε μερικές μικρές αλλαγές ως προς την καθαριότητά του. Προγραμμάτισε σωστά τον χρόνο σου, ανασκουμπώσου και λάβε δράση. Θα δεις διαφορά...

1) Μην παραλείπεις να στρώνεις το κρεβάτι σου καθημερινά: Από πολύ μικρή ηλικία ακούμε ότι το στρωμένο κρέβατι κάνει το δωμάτιο να δείχνει πιο καθαρό, με πολύ μικρή προσπάθεια. Μπορεί ακόμα και να επηρεάσει θετικά την ψυχολογία σου. Σύμφωνα με έρευνες, οι άνθρωποι που ξαπλώνουν το βράδυ σε ένα στρωμένο κρεβάτι έχουν 20% περισσότερες πιθανότητες να έχουν καλύτερη ποιότητα ύπνου.

2) Πέτα τώρα ό,τι δεν χρειάζεσαι από το ψυγείο σου: Ο καθαρισμός του ψυγείου μπορεί να διασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την υγιεινή όλης της κουζίνας. Πέτα τροφές που έχουν λήξει, που έχουν μούχλα, αποφάγια που δεν μπορούν πλέον να καταναλωθούν από κανέναν. Ετσι θα αποτρέψεις το ψυγείο από το να μυρίζει άσχημα και βέβαια να γεμίσει μικρόβια η κουζίνα.

3) Ασε τα καθαριστικά να... δράσουν: Ούτε τεράστιες ποσότητες καθαριστικών χρειάζονται, ούτε ατέλειωτες ώρες τριψίματος. Ασε το καθαριστικό στην επιφάνεια για λίγη ώρα παραπάνω, χωρίς να βιαστείς να τρίψεις την επιφάνεια. Θα δεις ότι θα χρειάζεται λιγότερη προσπάθεια για να λάμψει η επιφάνεια.

4) Να καθαρίζεις το μπάνιο μια φορά την εβδομάδα: Απαραιτήτως. Ετσι κάθε φορά που θα το καθαρίζεις να διαθέτεις όλο και λιγότερο χρόνο. Όταν δεν καθαρίζουμε ένα δωμάτιο για μεγάλο χρονικό διάστημα, δυσκολευόμαστε να το φέρουμε εύκολα σε τάξη όταν αποφασίσουμε ότι θέλει απολύμανση.

5) Κάθε δωμάτιο θα πρέπει να έχει τον κάδο του (μην παραλείπεις να βάζεις σακούλες σε αυτόν): Η κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο, το καθιστικό θα πρέπει να έχει τον κάδο του. Σε αυτόν τοποθέτησε σακούλες ώστε κάθε φορά που γεμίζει να μπορείς να αντικαθιστάς αμέσως την σακούλα. Ένα κόλπο που βοηθά πολύ στην καθαριότητα.

6) Πριν γευματίσεις, φρόντισε να έχεις πλύνει κατσαρόλες και τηγάνια: Θα εξοικονομήσεις απίστευτο χρόνο στον καθαρισμό της κουζίνας μετά το γεύμα. Επειτα το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μαζέψεις τα πιάτα και να τακτοποιήσεις το φαγητό (που ίσως περίσσεψε). Οσο πιο τακτοποιημένη βλέπουμε την κουζίνα, τόσο πιο πολύ μπαίνουμε σε διαδικασία να την καθαρίσουμε κι άλλο. Όσο πιο δύσκολο μας φαίνεται, τόσο πιο αναβλητικοί γινόμαστε.