Instagram/Yiota
Instagram/Yiota
27|10|2017 13:04
SHARE
ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Μια Ελληνίδα έγκυος δείχνει την έξι μηνών κοιλιά της και εξηγεί γιατί είναι τόσο μικρή


Μια έγκυος που, με την περίπτωση της, δείχνει ότι το να έχεις μικρή -και όχι τεραστίων διαστάσεων φουσκωμένη- κοιλιά, κατά την περίοδο εγκυμοσύνης, δεν σημαίνει ότι δεν είσαι φυσιολογική!  

Η Yiota Kouzoukas είναι μια Ελληνίδα που ζει στην Αυστραλία (αλλά περνάει τα καλοκαίρια της στην Ελλάδα). Χάρη στην ιδιότητα της (είναι συνιδιοκτήτρια του Sabo skirt, ενός brand με μεγάλη απήχηση), έχει τεράστιο κοινό στο Instagram και για την ακρίβεια περισσότερους από 210.000 followers. 

Για την ακρίβεια πρόκεται την νύφη αυτής της ελληνίδας, της Thessy Kouzoukas, που επίσης κατοικεί στην Αυστραλία και η οποία πάσχει από ενδομητρίωση (διάβασε την ιστορία της εδώ). 

Μάλιστα, όπως φαίνεται από αρκετές αναρτήσεις τους στα social media, εκτός από συγγενείς, είναι πολύ καλές συνεργάτιδες και φίλες. 

 

 

My bestie, sister (in law), business partner, betch, etc. is better than yours. Soz, but it's true @thessy.k

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yiota Kouzoukas (@yiota) στις Οκτ 4, 2017, 4:19πμ PDT

 

Πίσω όμως στη Yiota η οποία είναι 29 χρονών και αυτή την περίοδο διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της. Μόνο που δε μοιάζει με τη συνηθισμένη έγκυο που όλοι έχουμε στο μυαλό μας. 

Γενικά, είτε έχετε υπάρξει έγκυος, είτε όχι, θα έχετε παρατηρήσει ότι ο κόσμος τρέφει μια ιδιαίτερη λατρεία για εκείνες. Μια γυναίκα σχεδόν θεοποιείται κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Αυτή η ελαφριάς μορφής παραφροσύνη πολλαπλασιάζεται όταν μιλάμε για διάσημες ή έστω για Instagram διάσημες. 

Βέβαια, προυπόθεση για όλα αυτά είναι να φαίνεται ότι κάτι κουβαλούν. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την περίπτωση αυτού του μοντέλου η οποία έχει πάρει μάστερ στα hate comments επειδή είχε κοιλιακούς και σχεδόν επίπεδη κοιλιά ακόμα και στον 6ο μήνα; Ο κόσμος θέλει την έγκυο μπαμπάτσικη. Όσο πιο μεγάλη η κοιλιά, τόσο περισσότεροι λόγοι να τη λατρέψεις. Οι ισχνές έγκυοι και αυτές με μικρές κοιλίτσες μπορούν να πάνε στο άλλο δωμάτιο και να καθίσουν μόνες τους. 

Η Yiota ανεβάζει συχνά φωτογραφίες στις οποίες δείχνει την κοιλιά της και αναφέρει σε hashtag ποιο μήνα διανύει. Μονο που η κοιλιά της είναι πολυ μικρή σχετικά με τον μήνα στον οποίο βρίσκεται. 


 

Όπως εξηγεί και στο πρόσφατο Instagram ποστ, έχει διαγνωσθεί με μια πάθηση που κάνει την κοιλιά της να μεγαλώνει προς τα μέσα. 

Αυτό δε φαίνεται να είναι αρκετό για κάποιους από τους followers της, οι οποίοι αφήνουν αστόχαστα και επιπόλαια, τα αρνητικά και μηδενιστικά τους σχόλια κάτω από τις φωτογραφίες της. 

 «Τα χειρότερα σχόλια που διάβασα ήταν "Δεν υπάρχει πια μωρό μέσα σε αυτή την κοιλιά" ή "Άρχισε να τρως περισσότερο μήπως και μεγαλώσει το μωρό". Όταν πρωτοείδα σχόλια τέτοιου είδους, ταράχτηκα. Νομίζα ότι κάτι πολύ κακό συμβαίνει», γράφει σε ένα από τα ποστ της. «Ήθελα να δείξω και σε άλλες γυναίκες που μπορεί να είναι έγκυες ότι η μικρή μου κοιλιά οφείλεται στη φυσιολογία του σώματός και δεν υπάγεται στον δικό μου έλεγχο», έγραψε παραθέτοντας και την διάγνωση που της έκανε ο γιατρός.

 

 

«Στους 4 πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης μου, η μήτρα μου αναποδογύρισε, πράγμα που σημαίνει ότι η κοιλιά μου μεγαλώνει προς τα μέσα και όχι προς τα έξω», λέει εξηγώντας ότι μέρος αυτής της «ανωμαλίας», η οποία δεν επηρεάζει την ανάπτυξη του εμβρύου, οφείλεται και στο ιστορικό υγείας της, αφού έχει περάσει ενδομητρίωση. «Πλέον, ούσα 6 μηνών, η κοιλιά μου αρχίζει και μεγαλώνει προς τα έξω όπως όλων των γυναικών, αφού σιγά σιγά οι αδένες που την κρατούσαν προς τα μέσα χαλαρώνουν. Επιπλέον επειδή ο κορμός μου είναι αρκετά μικρός και το στομάχι μου γυμνασμένο, σταμάτησα κάθε είδους γυμναστική με κοιλιακούς για να αποφύγω ενδεχόμενα όπως αποκόλληση», αναφέρει λέγοντας ότι αυτή ήταν η οδηγία του γιατρού της. 

«Είμαι απόλυτα υγιής, το μωρό μου είναι απόλυτα υγιές και αυτό έχει σημασία. Τα σώματά μας και οι κοιλιές είναι διαφορετικά. Όπως ακριβώς και το μέγεθος ή το σχήμα της κάθε γυναίκας», κλείνει το πόστ της θέλοντας να δείξει στον κόσμο ότι δεν χρειάζεται να είναι τόσο επικριτικοί με το διαφορετικό.  

 

 

 

 

«SURPRISE!! We're so so excited to bring a little bubba into the world, Jan 2018 ❤️ #4monthspregnant», γράφει η Yiota στη λεζάντα της φωτογραφίας λέγοντας ότι περιμένει το μωρό τον Ιανουάριο του 2018. 
 

 


Εδώ βλέπετε τη Υiota Kouzoukas μαζί με το σύντροφό της, στις διακοπές τους, στα Κύθηρα.