Hajotthu/Wikimedia Commons
Hajotthu/Wikimedia Commons
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ

Βλέπεις μια γυναίκα να κρατά ένα Smartphone σε αυτόν τον πίνακα του 1860;


Αυτός ο πίνακας ονομάζεται «The Expected One» και είναι του Αυστριακού καλλιτέχνη Ferdinad Goerg Waldmuller, από το 1860.

Το κορίτσι που απεικονίζεται στον πίνακα, περπατάει σε ένα μονοπάτι, εμφανώς αποσπασμένη από αυτό που την περιμένει λίγο πιο κάτω: ένα αγόρι με ροζ μάγουλα, γονατισμένο, κρατώντας ένα ροζ λουλούδι.

Το βλέμμα της είναι παγωμένο και κοιτάζει προς τα κάτω, σε ένα αντικείμενο που κρατάει, ακριβώς όπως πολλοί από εμάς κάνουμε όταν περπατάμε και είμαστε αφοσιωμένοι με τα κινητά μας τηλέφωνα.

O Peter Russell, ένας συνταξιούχος κυβερνητικός αξιωματούχος της Γλασκώβης, παρατήρησε αυτό το περίεργο στοιχείο του πίνακα, όταν είχε επισκεφθεί τη Νέα Πινακοθήκη, στο Μόναχο όπου βρισκόταν για διακοπές.

Δείτε εδώ:

«Αυτό που με συγκλόνισε είναι πως η τεχνολογία έχει αλλάξει την ερμηνεία του πίνακα τόσο πολύ σε σημείο που αλλάζει όλο το περιεχόμενο» σημείωσε μεταξύ άλλων Peter Russell και κατέληξε: «Κάθε θεατής αυτού του πίνακα την εποχή του 1860 σίγουρα θα έβλεπε ένα κορίτσι να διαβάζει ένα μικρό βιβλίο. Σήμερα όμως όλοι βλέπουν ένα κορίτσι να κοιτάει ένα κινητό». 

 

Διάβασε επίσης: Κουίζ: Τι πρέπει να βάλεις στο τελευταίο τετράγωνο -Οχι δεν είναι το 6

Κουίζ για έξυπνους λύτες: Μπορείς να βρεις πού κρύβεται ο φυλακισμένος;