Shutterstock
Shutterstock
ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Αυτό είναι το λάθος στο μακιγιάζ που σου προσθέτει χρόνια


To πιο συχνό λάθος που κάνουμε οι γυναίκες στο μακιγιάζ και μας κάνει να δείχνουμε μεγαλύτερες είναι ένα και δεν είναι τόσο πολύπλοκο. Δεν έχει να κάνει τόσο με το πώς βάζουμε το κραγιόν ούτε με το πώς τοποθετούμε το ρουζ στα μάγουλά μας. 

Τα λάθη στο μακιγιάζ είναι αναπόφευκτα, γιατί πολύ απλά δεν είμαστε επαγγελματίες make up artists. Πολλές φορές στην προσπάθειά μας να φανούμε πιο όμορφες κάνουμε λάθη στον τρόπο που μακιγιαριζόμαστε και επομένως έχουμε αντίθετα αποτελέσματα απ΄ αυτά που επιδιώκουμε.

Και εκεί που θέλουμε να αναδείξουμε τα χαρακτηριστικά του προσώπου μας και να εντυπωσιάσουμε με το look μας, φαινόμαστε μεγαλύτερες απ΄ότι είμαστε.

Δεν είναι κρίμα;

Βαρύ και υπερβολικό μακιγιάζ, λάθος προϊόντα που επιβαρύνουν το δέρμα και δεν το αφήνουν να «αναπνεύσει», κακός καθαρισμός, είναι μερικά μόνο από τα λάθη που τυχαίνουν σε όλες μας.

Υπάρχει όμως μια λάθος κίνηση στον τρόπο που βαφόμαστε και μας μεγαλώνει καθώς κάνει πιο έντονες τις ρυτίδες γύρω από τα μάτια, δηλαδή τις ρυτίδες έκφρασης.

Shutterstock
Shutterstock

Το λάθος, λοιπόν, αφορά την πούδρα που βάζουμε στο πρόσωπό μας με σκοπό να κρύψουμε τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές που έχουμε και να κάνουμε το πρόσωπό μας να μοιάζει πιο ματ. 

Καλό είναι όμως να μπαίνει μόνο στις λιπαρές περιοχές και όχι από άκρη σε άκρη του προσώπου, καθώς η πούδρα έχει την τάση να εισχωρεί στις λεπτές γραμμές και ρυτίδες έκφρασης και να τις κάνει πιο έντονες.

Η πούδρα επιπλέον κάνει το δέρμα πιο στεγνό, οπότε σύμφωνα με τους ειδικούς είναι προτιμότερο να βάζουμε ένα creamy foundation κάτω από τα μάτια αντί για πούδρα. 

Εάν λοιπόν η πούδρα αποτελεί την τελευταία σας κίνηση πριν ολοκληρώσετε το βάψιμο σας καλό είναι να την εγκαταλείψετε μία και καλή.

Διαβάστε επίσης: Γνωστή make up artist φωτογραφίζεται με και χωρίς μακιγιάζ για σημαντικό λόγο

Οι παλέτες σκιών που χρειάζεστε για τις γιορτές

Τα 4 make up trends που θα δούμε παντού το 2018