Shutterstock
Shutterstock
02|06|2018 09:22
SHARE
ΒΓΕΣ ΕΞΩ

Tα απαραίτητα για τον κήπο και την βεράντα -Τι να προμηθευτείς τώρα για να βγάλεις το καλοκαίρι


Το καλοκαίρι κάνει διαρκώς ανοιχτή πρόσκληση με τη φύση.

Το σπίτι μας μπορεί να γίνει ο ιδανικός χώρος αναψυχής, αν τον διαμορφώσουμε με τρόπο που αποπνέει χαλάρωση και ηρεμία και μας γεννά ευχάριστα συναισθήματα. Το σπίτι μας το καλοκαίρι μας καλεί «έξω», στον ήλιο και στο αεράκι.

Μπαλκόνι, αυλή ή κήπος: είναι η επέκταση του σπιτιού αλλά και του εαυτού μας το καλοκαίρι. Στιγμές με αγαπημένα πρόσωπα, χαλάρωση με ένα βιβλίο και μουσική, μπάρμπεκιου, απογευματινός υπνάκος: όλα αυτά μας αρέσει να τα απολαμβάνουμε έξω από το σπίτι μας όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει.

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε το απόλυτο καλοκαιρινό σκηνικό, σαν αυτά που βλέπετε σε φωτογραφίες deco περιοδικών ή σε μια «βόλτα» σας στο Pinterest.

Αξίζει να επενδύσετε σε μερικά έπιπλα και διακοσμητικά αξεσουάρ, με διαχρονική αξία, που ομορφαίνουν και αλλάζουν εντελώς την ατμόσφαιρα και την διάθεσή σας.

«Στου σπιτιού σας την αυλή...» έρχονται υπέροχες καλοκαιρινές στιγμές, αν διαθέτετε τα παρακάτω «απαραίτητα» για το χώρο σας.

1) Βρείτε ένα σετ επίπλων κατάλληλο για τον χώρο (καρέκλες & σκαμπό μπαμπού- ένα μικρό τραπεζάκι)

Σε προηγούμενο άρθρο σας είχαμε μια δώσει μια μικρή ιδέα-πρόταση για σετ επίπλων, άκρως οικονομικό.

Στην αγορά υπάρχουν πολλές επιλογές. Βρείτε αυτή που ταιριάζει στα τετραγωνικά του διαθέσιμου χώρου και την οικονομική σας δυνατότητα και μεταμορφώστε εύκολα το χώρο σας.

joyce_wiggers/ Instagram
joyce_wiggers/ Instagram

2) Κρεμαστή πολυθρόνα: Μια επιλογή που σίγουρα θα απολαύσετε! Εκεί θα μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο σας ξεκούραστα ή να απολαύσετε το ποτό σας τις βραδινές ώρες, σαν να βρίσκεστε στην εξοχή.

3) Ο σωστός φωτισμός είναι απαραίτητος: Φωτιστικά μικρού τύπου ή σειρές από φωτάκια μπορούν να δημιουργήσουν ένα ειδυλλιακό σκηνικό. Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε μιλήσει για τις λάμπες Edisson και το industrial και rustic διακοσμητικό άγγιγμα που δίνουν στο χώρo. Μια πολύ ιδιαίτερη επιλογή για τα βράδια του καλοκαιριού.

 homeadore/ Instagram
homeadore/ Instagram

4) Μαξιλάρες- Ριχτάρια: Χαλαρωτική αίσθηση στο χώρο, χρώμα, στιλ. Μια λεπτομέρεια απαραίτητη που διαμορφώνει τον διακοσμητικό χαρακτήρα του χώρου.

5) Λουλούδια- Φυτά: Δίνουν άλλη πνοή στο χώρο. Χρώμα. Δροσιά. Μια αίσθηση ότι είστε στην εξοχή.

bolkvmikajaskari/ Instagram
bolkvmikajaskari/ Instagram

6) Μια ομπρέλα: Απαραίτητη για την προστασία σας από τον ήλιο.

7) Ενα τρόλει: Μπορεί να γίνει μίνι bar, ή ένα «ντουλάπι» με όσα θέλετε να έχετε διαθέσιμα προς χρήση στη βεράντα ή στον κήπο σας.

 hamptons_on_a_shoestring/ Instagram
hamptons_on_a_shoestring/ Instagram