Shutterstock
Shutterstock
KITCHEN ITEMS

Τα πέντε αντικείμενα της κουζίνας που αποθηκεύεις λάθος -Ποια είναι η σωστή τους θέση


Η κουζίνα είναι η καρδιά του κάθε σπιτιού.

Εκεί μαγειρεύουμε, εκεί τρώμε, εκεί αποθηκεύουμε πολλά χρήσιμα υλικά και αντικείμενα, που χρησιμοποιούμε αρκετά μέσα στην ημέρα.

Ωστόσο, πολλές φορές αποθηκεύουμε με λάθος τρόπο πολλά από αυτά τα αντικείμενα, κυρίως από συνήθεια.

Αν και είναι ανθεκτικά, η συνήθειά μας να τα τοποθετούμε λάθος μπορεί να τα καταστρέψει.

Ακόμα, μπορεί να μας πιάνουν χώρο που προορίζεται για κάτι άλλο.

Δείτε ποια είναι αυτά τα πέντε αντικείμενα και ποια είναι η σωστή τους θέση:

Μαχαίρια

Shutterstock
Shutterstock

Οι περισσότεροι κρατάμε τα μαχαίρια μας στο συρτάρι μαζί με τα υπόλοιπα μαχαιροπίρουνα. Λάθος! Πρώτα απ’ όλα, είναι επικίνδυνο καθώς βάζοντας το χέρι μέσα για να πιάσεις κάτι, μπορεί να κοπείς από τη μυτερή τους άκρη. Αλλά είναι κακό και για τα μαχαίρια. Όταν η λεπίδα ακουμπά κάτι άλλο εκτός από τροφή, όπως άλλα μαχαίρια ή ξύλο, πλαστικό κτλ. μπορεί να χαραχτεί. Μπορείς να τα βάλεις σε μια μαγνητική λωρίδα στον τοίχο ή σε μια ειδική θήκη μόνο για μαχαίρια.

Αντικολλητικό χαρτί

shutterstock
shutterstock

Συνήθως κρατάμε τα αντικολλητικά χαρτιά και τις λαδόκολλες σε μια στοίβα στο ντουλάπι. Αντίθετα, ο καλύτερος τρόπος να τα αποθηκεύσεις είναι κάθετα και όχι οριζόντια. Μπορείς να περάσεις μια ράβδο από μέσα για τα κρατήσεις όρθια ή να τα βάλεις σε έναν φάκελο ή συρτάρι όρθια πάντα.

Μπαχαρικά 

shutterstock
shutterstock

Μπορεί τα πολλά ξεχωριστά βαζάκια με τα μπαχαρικά να είναι όμορφα στη σειρά και οργανωμένα, αλλά δεν είναι αυτός ο σωστός τρόπος. Αντίθετα, οργάνωσέ τα ανάλογα με την συχνότητα που τα χρησιμοποιείς. Π.χ. μπροστά το αλάτι, το πιπέρι κτλ.

Ποτήρια κρασιού

Shutterstock
Shutterstock

Πολλοί διαφωνούν με το αν τα ποτήρια του κρασιού πρέπει να τοποθετούνται όρθια ή γυρισμένα προς τα κάτω. Αν δεν έχεις όμως κρεμαστό ράφι κρασιού, καλύτερα να τα τοποθετείς όρθια, προς τα πάνω. Το χείλος του ποτηριού είναι το πιο εύθραυστο σημείο. Μπορεί η σκόνη να συσσωρεύεται αλλά είναι καλύτερο να ακουμπάει στη βάση του είτε είναι σε ντουλάπι είτε σε ανοιχτό ράφι.

Μεταλλικά μαγειρικά σκεύη

shutterstock
shutterstock

Ακόμα και αν κρατάς τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σου σε ντουλάπια, κάνεις ένα μεγάλο λάθος. Όταν βάζεις το ένα σκεύος μέσα στο άλλο και τα μέταλλα ακουμπούν μεταξύ τους, γρατζουνιούνται και καταστρέφουν το κάτω μέρος. Έτσι φθείρονται πιο γρήγορα. Η λύση είναι απλή, αν δεν έχεις χώρο να τα τοποθετήσεις όλα ξεχωριστά, βάλε μια πετσέτα ανάμεσά τους ώστε να μην έρχονται σε άμεση επαφή. Εκτός του ότι προστατεύεις την επιφάνεια, απορροφάς την έξτρα υγρασία και αποτρέπεις τη σκουριά.  

Διαβάστε επίσης: Ο σοβαρός λόγος που πρέπει να βγάζεις φωτογραφία την ηλεκτρική κουζίνα πριν φύγεις για διακοπές

5 εργαλεία στην κουζίνα που κάνουν τη ζωή σου πιο απλή

5+1 τρόποι να χωρέσεις τα πάντα στη μικρή κουζίνα και να δείχνει τακτοποιημένη