Η εμπειρία του water pairing αποδείχτηκε απολαυστική, όπως και η συζήτηση με τον Michael Mascha, δημιουργό της διεθνούς φήμης Fine Water Society.
Τα τελευταία χρόνια το «wine-pairing» έχει κάνει δυναμική είσοδο στα προσεγμένα εστιατόρια της χώρας μας και είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση, ώστε να δοκιμάσουμε επιλεγμένες ετικέτες κρασιών που ταιριάζουν απόλυτα με το φαγητό μας, δίνοντας την πρέπουσα ισορροπία και χαρίζοντας μας μια ολοκληρωμένη εμπειρία.
Η πρόσκληση για να παρευρεθώ σε water pairing μου κέντρισε από την αρχή το ενδιαφέρον. «Πώς θα είναι να συνδυάσεις ολόκληρο δείπνο μόνο με νερό»; «Πόσα διαφορετικά είδη νερού μπορούμε να βρούμε»; είναι δύο από τις ερωτήσεις που αυτόματα τις συνέδεσα με το κάλεσμα. Η συνέχεια ήταν ευχάριστη, καθώς το ταξίδι γευσιγνωσίας μόνο με νερό θα γινόταν με τον expert του είδους, τον Michael Mascha, δημιουργό της διεθνούς φήμης Fine Water Society, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το πάντρεμα του water pairing έγινε στο εστιατόριο Pelagos όπου το μενού είχε την υπογραφή του βραβευμένου με αστέρι Michelin σεφ Luka Pescazzi.
Καλεσμένος του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΘΕΟΝΗ ο Michael Mascha, για δύο ώρες περίπου, μας ταξίδεψε σε διαφορετικά μονοπάτια, ενώ ανακοινώθηκε πως ο πρώτος Έλληνας υποψήφιος Water Sommelier είναι ο Γιάννης Κοροβέσης, που πρόκειται να πιστοποιηθεί από τη Fine Water Society.
Ο Michael Mascha μίλησε στη Bovary για το πώς αποφάσισε να ασχοληθεί με το water pairing, ποια είναι τα σωστά βήματα και αν υπάρχουν εστιατόρια που έχουν υιοθετήσει τη συγκεκριμένη τάση.