Όλοι αγαπούν το τυρί, αλλά πολλοί το αποκλείουν από τη διατροφή τους λόγω των υψηλών επιπέδων κορεσμένων λιπαρών και νατρίου.
«Ορισμένα τρόφιμα, όπως αυτά με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο, μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου», δήλωσε ο καρδιολόγος Τσένγκ Χαν Τσένγκ. «Αντίθετα, μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες και χαμηλά κορεσμένα λιπαρά μπορεί να είναι ευεργετική για την υγεία της καρδιάς».
Αλλά και το τυρί μπορεί να είναι μέρος μιας υγιεινής διατροφής που ωφελεί την καρδιά, ωστόσο θα πρέπει να το καταναλώνετε με προσοχή.
«Το τυρί που επιλέγετε δεν πρέπει να είναι πολύ πλούσιο σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο και θα πρέπει να καταναλώνεται με μέτρο», συμβούλευσε ο γιατρός.
Αυτό είναι το πιο υγιεινό τυρί που μπορείτε να φάτε -Με εκπληκτικά οφέλη
«Η μοτσαρέλα είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου και περιέχει ακόμη και προβιοτικά που μπορούν να ωφελήσουν την υγεία του εντέρου και του ανοσοποιητικού», εξήγησε. «Η φρέσκια μοτσαρέλα είναι επίσης χαμηλότερη σε κορεσμένα λιπαρά και νάτριο από άλλα τυριά». Είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνη και προάγει την καλή υγεία των οστών με την περιεκτικότητά του σε ασβέστιο.
Ωστόσο, η περιεκτικότητα σε νάτριο μπορεί να διαφέρει από μοτσαρέλα σε μοτσαρέλα, οπότε φροντίστε να ελέγξετε τη διατροφική ετικέτα πριν την αγοράσετε.