Πέθανε ο Γιάννης Φέρτης
Φωτογραφία: NDP
14|04|2024 16:17
SHARE
ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΕΡΤΗΣ

Έφυγε από τη ζωή ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης


Ο Γιάννης Φέρτης έφυγε από τη ζωή σήμερα, σε ηλικία 86 ετών.

Ο Γιάννης Φέρτης γεννήθηκε τον Απρίλιο του 1938 και ήταν απόφοιτος της σχολής Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Πρωταγωνίστησε στο θέατρο, στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση ενώ για πρώτη φορά έκανε τη θεατρική του εμφάνιση με το έργο «Η ηλικία της νύχτας» του Ιάκωβου Καμπανέλλη, το 1959.

Η είδηση του θανάτου του έγινε γνωστή από την οικογένειά του ενώ στα social media ο Σπύρος Μπιμπίλας ήταν εκείνος που έκανε την πρώτη σχετική δημοσίευση αποχαιρετώντας τον.

«Πριν από λίγο η αγαπημένη φίλη Μαρίνα Ψάλτη με ενημέρωσε για το θλιβερό νέο της αποχώρησης από την ζωή του μοναδικού συντρόφου της, του σπουδαίου μας θεατρανθρώπου, φάρου πολιτισμού και ανθρωπιάς του αγαπημένου φίλου μας Γιάννη Φέρτη που για 65 χρόνια υπηρέτησε το θέατρο μας, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση μας μέσα από αμέτρητους υπέροχους ρόλους και μάγεψε το ελληνικό κοινό και τις καρδιές μας» έγραψε στη λεζάντα της δημοσίευσής του ο Σπύρος Μπιμπίλας και συνέχισε γράφοντας:

«Το κενό που αφήνει δυσαναπλήρωτο αλλά η αύρα του ταλέντου του και της ψυχής του θα μείνουν σαν οδηγοί για όλους μας. Είχα την τύχη να τον θαυμάζω από παιδί όταν τον παρακολουθούσα στις ταινίες του και στο Θέατρο με την υπέροχη τότε σύντροφο του Ξένια Καλογεροπούλου( 3 φορές τους είχα δει στις "Πεταλούδες είναι ελεύθερες") , είχα την τύχη να συνεργαστώ μαζί του στις αρχές της καριέρας μου το ‘80 σε ένα από τα πρώτα μου σίριαλ στους "Άθλιους των Αθηνών" του Κονδυλάκη κι από τότε με τίμησε με μια υπέροχη φιλία μαζί με την τότε σύντροφο του Μιμή Ντενίση και μέχρι τώρα μαζί με την μοναδική Μαρίνα Ψάλτη μας έδεσε μια ειλικρινής αγάπη. Κουράγιο Μαρίνα μου και μπράβο που στάθηκες πλάι στις δύσκολες στιγμές του Γιάννη μας. Όλο το Ελληνικό θέατρο πενθεί για τον χαμό του σπουδαίου μας ηθοποιού. Αντί στεφάνων σύμφωνα με επιθυμία του, όσοι θελήσουν να ενισχύσουν το έργο κ τους σκοπούς του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ). Ο Γιάννης πάντα νοιαζόταν για τους συναδέλφους του με κάθε τρόπο. Θα υπάρξει ενημέρωση για ώρα κ μέρα της εξοδιου ακολουθίας που θα γίνει στο Α κοιμητήριο της Αθήνας. Καλό ταξίδι πολυτάλαντε αγαπημένε μας».





SHARE