Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ελαφρύ, δροσιστικό γλυκό το καλοκαίρι. Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει, εμείς αναζητούμε μια ανάσα δροσιάς.
Αν αγαπάς κι εσύ τα γλυκά, θα συμφωνήσεις ότι κατά τους θερινούς μήνες, θέλουμε κάτι light και παγωμένο.
Το κρύο σουφλέ με λεμόνι του Στέλιου Παρλιάρου είναι ό,τι πρέπει. Δεν είναι ούτε παγωτό, ούτε σεμιφρέντο, αλλά μια δροσερή κρέμα με λεμόνι και γιαούρτι που περνάει από την κατάψυξη, όπως αναφέρει ο ίδιος.
Βρήκαμε την απίθανη και πεντανόστιμη συνταγή του γνωστού pastry chef και σας την παρουσιάζουμε.
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά
200 γρ. κρέμα γάλακτος 35%-36% λιπαρά, χτυπημένη στο μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (σαν γιαούρτι)
ξύσμα από 2 λεμόνια
3 ξυλάκια κανέλας
150 γρ. ζάχαρη
6 κρόκοι αυγών
χυμός από ένα λεμόνι
15 γρ. φύλλα ζελατίνας (3 των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (10% λιπαρά)