Την Κυριακή που μας πέρασε έκανα το πρώτο γιορτινό κάλεσμα στο σπίτι με θέμα το "στολισμό του δέντρου". Είχα ετοιμάσει ένα πολύ πλούσιο μπουφέ για τα περίπου 10 άτομα αλλά δεν κουράστηκα καθόλου. Δεν κουράστηκα γιατί έχω κάνει πολλά τραπέζια στη ζωή μου και ξέρω πολύ καλά πως να τα στήνω με το σωστό πρόγραμμα. Με τη σωστή προετοιμασία απολαμβάνεις τη διαδικασία και δεν εξαντλείσαι.
Έχω καταλήξει λοιπόν σε πολύ συγκεκριμένα tips που θα σε σώσουν από περτιττό κόπο, χρόνο και χρήμα.
1.Δούλεψε νωρίτερα
Ξεκίνα τις προετοιμασίες ένα μήνα πριν φτιάχνοντας γλυκά που μπαίνουν κατάψυξη. Για παράδειγμα μπορείς να φτιάξεις το πιο βελούδινο brownies δες τη συνταγή εδώ, να το βάλεις στο ταψί του, να το καταψύξεις για όσο καιρό θες και να το αποψύξεις μια μέρα πριν το μεγάλο τραπέζι. Το μόνο που θα έχεις να κάνεις είναι να το βάλεις στο φούρνο, να το ψήσεις και θα είναι ολόφρεσκο.
2. Η κατάψυξη είναι ο σύμμαχος σου
Την ίδια διαδικασία μπορείς να κάνεις και με αλμυρά κεράσματα όπως για παράδειγμα αυτή η πίτα με πράσο και γαλοπούλα (διάβασε τη συνταγή εδώ) Την ετοιμάζεις μέχρι και ένα μήνα νωρίτερα, την καταψύχεις και την ψήνεις τη μέρα του καλέσματος.