Παστίτσιο και light γίνεται; Φυσικά και γίνεται.
Ο σεφ Γιώργος Τσούλης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε light παστίτσιο με μακαρόνια ολικής. Ένα κυρίως πιάτο που θα γίνει η αγαπημένη σου επιλογή.
Υπάρχουν συνταγές για πιάτα με ζυμαρικά και κιμά και υπάρχει και το παστίτσιο. Το ελληνικό comfort food, το ταψί απέναντι στο οποίο κανένας μεγάλος και κανένα παιδί δεν μπόρεσε ποτέ να αντισταθεί!
Και επειδή στις γιορτές φάγαμε αρκετά και ενδώσαμε σε πολλούς γλυκούς πειρασμούς με μελομακάρονα, κουραμπιέδες και πανετόνε, μπορούμε να μαγειρέψουμε light παστίτσιο ώστε να μην επιβαρυνθούμε με επιπλέον θερμίδες.
Ο χρόνος προετοιμασίας για την συνταγή του Γιώργου Τσούλη είναι μόλις 10 λεπτά και ο βαθμός δυσκολίας 2/5. Νot bad! Επίσης, στην μπεσαμέλ βάζουμε γιαούρτι και το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό.
Ας δούμε την συνταγή:
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. χοντρά μακαρόνια ολικής
Για τον κιμά:
- 2 κιλά κιμά γαλοπούλας
- Ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 καρότα, τριμμένα
- 3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 50 ml κόκκινο κρασί
- 600 γρ. ντομάτα κονκασέ
- 300 ml ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Για τη μπεσαμέλ:
- 1500 ml γάλα αμυγδάλου
- 150 γρ. κόρν φλάουερ
- 300 γρ. στραγγιστό γιαούρτο
- 50 γρ. light τυρί, τριμμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο