Bρήκαμε μια λίγο διαφορετική συνταγή για μελιτζανοσαλάτα, η οποία έχει μέσα γιαούρτι και φέτα.
Είναι γεγονός ότι άνοιξη και ιδίως το καλοκαίρι χωρίς μελιτζάνα δεν γίνεται. Υπάρχουν δύο, τρία πιάτα του καλοκαιριού που συνοδεύουν με τον πιο υπέροχο τρόπο τα μεσημέρια με φίλους και ουζάκι. Αυτή η συνταγή για λαχταριστή μελιτζανοσαλάτα είναι ένα από αυτά τα πιάτα.
Οπως σημειώνει η σεφ Ντίνα Νικολάου η προσθήκη της φέτας δίνει ένα πικάντικο τόνο στη κρέμα μελιτζάνας που της ταιριάζει πολύ. Μάλιστα, εκείνη πολλές φορές τη σερβίρει με λίγο πετιμέζι και σπιτική κέτσαπ πάνω σε μπρουσκέτες.
Ας δούμε τι θα χρειαστούμε για να την φτιάξουμε:
Υλικά
- 2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες (ή 3 μικρότερες)
- χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κουτ. γλυκού κρέμα σκόρδου ή 3 σκελίδες σκόρδου ωμές, λιωμένες
- ¾ φλιτζ. τσαγιού (150 ml) ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας μηλόξιδο ή άλλο καλό ξίδι από λευκό κρασί
- 1 κουτ. σούπας μπούκοβο, γλυκό (θα το βρείτε στα μπαχαράδικα) ή ½ κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά σε σκόνη
- ½ ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- ½ κεσεδάκι (100 γρ.) στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ. φέτα της αρεσκείας σας, θρυμματισμένη με το πιρούνι
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι