Τα αυγά είναι ένα από τα πιο απλά αλλά αγαπημένα μας φαγητά.
Κάνει καλό στην υγεία μας ενώ μπορείς να τα φτιάξεις με 1.002 διαφορετικούς τρόπους. Κάθε τρόπος μαγειρέματος είναι ξεχωριστός και το αποτέλεσμα εξίσου γευστικό.
Τα μελάτα αυγά, όμως, είναι ένα από τα πρώτα φαγητά που φάγαμε στη ζωή μας. Μας τα έφτιαξαν οι γιαγιάδες και οι μαμάδες μας, και τα τρώγαμε με μεγάλη λαχτάρα.
Χρόνια μετά, μάθαμε να τα φτιάχνουμε μόνες μας καθώς είναι ένα φαγητό/σνακ πολύ εύκολο και γρήγορο.
Το τέλειο μελάτο αυγό αποτελείται από τον κρόκο που έχει γίνει παχύρευστος και από το ασπράδι που είναι σφιχτό.
Πώς μπορείς όμως να φτιάξεις το τέλειο μελάτο αυγό; Δεν είναι εύκολο καθώς δεν θέλουμε ούτε ο κρόκος να βγει σφιχτός ούτε το ασπράδι να γίνει νερό.
Διαβάσαμε στο Mydomaine.com δύο αλάνθαστες μεθόδους για να δημιουργήσεις το ιδανικά μελάτο αυγό.
Η μέθοδος «Βυθίζω-σιγοβράζω»