NDP Photo Agency
NDP Photo Agency
ΣΤΟ ΙNSTAGRAM

Ο Γιάννης Στάνκογλου ποζάρει στο σπίτι του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι -15 χρόνια πριν


Ελευθερία, περιπέτεια, ρίσκο. Aυτές οι έννοιες είναι πολύ οικείες για τον Γιάννη Στάνκογλου. Του αρέσει να είναι συλλέκτης εμπειριών και η μέχρι τώρα ζωή του είχε ουκ ολίγες συγκινήσεις.

Το θέατρο τού έχει χαρίσει αρκετές. Το ίδιο και τα ταξίδια του.

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, «θέατρο» και «ταξίδια», παρόν και παρελθόν, συνδέθηκαν σε μια φωτογραφία που δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

Πριν από δύο ημέρες έγινε η επίσημη πρεμιέρα της παράστασης που πρωταγωνιστεί.

Το εμβληματικό έργο της παγκόσμιας δραματουργίας, Ο «Ηλίθιος» του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι ανεβαίνει στη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και ο Γιάννης Στάνκογλου υποδύεται τον «Παρφιόν Σεμιόνοβιτς Ραγκόζιν». Πριν από περίπου 15 χρόνια, ο Γιάννης Στάνκογλου είχε επισκεφθεί την Αγία Πετρούπολη, εκεί όπου βρίσκεται η οικία-μουσείο του συγγραφέα. Βρίσκεται στον αριθμό 5 της οδού Κουζνέτσνι και σε αυτό μετακόμισε ο Ντοστογιέφσκι με την οικογένειά του στις αρχές Οκτωβρίου του 1878 και εκεί έζησε μέχρι το θάνατό του στις 28 Ιανουαρίου του 1881.

Ο Γιάννης Στάνκογλου έγραψε χαρακτηριστικά στη λεζάντα της φωτογραφίας που δημοσίευσε στο Instagram: «Έξω από το σπίτι του Φ. Ντοστογιέφσκι στην Αγία Πετρούπολη το 2003. Σήμερα επίσημη».

Ας θυμηθούμε τα λόγια του Γιάννη Στάνγκογλου σε συνέντευξή του στο bovary.gr 

«Μου αρέσει η ελευθερία. Ετσι έχω μεγαλώσει κι έτσι θέλω να μεγαλώνω και τα παιδιά μου. Δεν μπορώ να αλλάξω. Ζω έτσι. Προτιμώ τα κάμπινγκ από τα καλά ξενοδοχεία.Μου αρέσουν τα εναλλακτικά. Κι αυτά με κρατάνε και μου δίνουν την ώθηση για να κάνω διαφορετικά πράγματα. Να μην τυποποιηθώ. Ρισκάρω. Και θέλω να κάνω πράγματα που δεν έχω κάνει μέχρι τώρα. Θα μπορούσα να κλειστώ στο καβούκι μου και να μην κάνω ελεύθερη πτώση από 5.000 πόδια, εγώ πάω και το κάνω. Εχω ξεκινήσει και μέσα στον επόμενο χρόνο θα πετάω μόνος μου. Είμαι περιπετειώδης τύπος, αλλά μεγαλώνοντας ψάχνω και έναν δείκτη ασφαλείας, μέτρα προστασίας. Με έχει επηρεάσει ότι έχω δύο παιδιά, φυσικά. Από την άλλη δεν θα πω στα παιδιά μου να μην το κάνουν. Μ΄αρέσει το ρίσκο, να δοκιμάζεις. Όλα αυτά είναι πράγματα που σε πάνε παρακάτω, σε κάνουν να ξεπερνάς τους φόβους σου. Είναι πολύ σημαντικό για μένα. Εχω κάνει κι άλλα: scuba diving, παρά πέντε.Κι όλα αυτά με έχουν επηρεάσει να μην φοβάμαι ούτε στην προσωπική μου ζωή ούτε στη δουλειά, να μην φοβάμαι να ρισκάρω.Ανοίγομαι, αν και έχω φάει πολλές φορές τα μούτρα μου, ωστόσο εξακολουθώ να ανοίγομαι. Η αναγνωρισιμότητα είναι λίγο περίεργη για μένα, δεν την έχω ακόμα συνηθίσει».