Apimages
Apimages
KETO DIET

H Χάλι Μπέρι αποκαλύπτει τι τρώει για να ακολουθεί την κετογονική δίαιτα


Στα 51 της χρόνια, η Χάλι Μπέρι είναι πιο γοητευτική από ποτέ.

Εκρηκτική στις ερμηνείες της, καθηλώνει με την παρουσία, αλλά και το καυτό κορμί της. Πρώην μοντέλο, γνωρίζει καλά τους κανόνες της δημοσιότητας, ενώ δουλεύει με πρόγραμμα και πειθαρχία. 

Γυμνάζεται, προσέχει τη διατροφή της και κάνει yoga. 

Πώς καταφέρνει όμως στα 51 της χρόνια να έχει τέλειες αναλογίες 20άρας; Σε συνέντευξη που παραχώρησε, η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι ακολουθεί το πρόγραμμα της κετογονικής δίαιτας. 

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά όσοι είναι πάνω από 40, προτιμούν την κετογονική δίαιτα για να χάσουν βάρος.

Η δίαιτα αυτή (keto diet) βασίζεται σε αυξημένα λίπη, χαμηλές πρωτεΐνες και χαμηλούς έως μηδενικούς υδατάνθρακες.

halleberry/instagram
halleberry/instagram

Πρόκειται για μία διατροφή υψηλή σε λίπη (60-90% της συνολικής ενεργειακής πρόσληψης) και χαμηλή σε υδατάνθρακες, η οποία οδηγεί στην παραγωγή κετονών στον οργανισμό, κατάσταση γνωστή ως κέτωση.

Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο καύσιμο για τον οργανισμό αντί της γλυκόζης. 

H κετογονική δίαιτα είναι πλούσια σε τροφές που περιλαμβάνουν καλά λιπαρά, όπως για παράδειγμα οι ξηροί καρποί, το αβοκάντο, τα ψάρια, το ταχίνι, το λάδι.

Απαγορευμένες τροφές της κετογονικής δίαιτας είναι τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα αμυλούχα λαχανικά, πολλά φρούτα, τα γλυκά, η ζάχαρη, το μέλι και τα όσπρια.

halleberry/instagram
halleberry/instagram

«Δεν τρώω ζυμαρικά, πίτσες και καθόλου ζάχαρη. Τρώω κρέας, μου αρέσει το κοτόπουλο και έχω αδυναμία στα λαχανικά» δήλωσε η Χάλι Μπέρι για τη διατροφή της. 

Η ηθοποιός δίνει έμφαση στα καλά λιπαρά και τρώει αβοκάντο για πρωινό και λιπαρά ψάρια για μεσημεριανό. 

Χρησιμοποιεί βούτυρο και αποφεύγει εντελώς τη ζάχαρη. 

Apimages
Apimages

Μην τη δοκιμάσετε πριν συμβουλευτείτε γιατρό

Η κετογονική δίαιτα είναι ακραίο πρόγραμμα διατροφής, γι’ αυτό είναι απαραίτητο να συμβουλευτείτε γιατρό πριν την ακολουθήσετε. Ειδικά αν κάποιος πάσχει από καρδιακή νόσο, διαβήτη τύπου 1 ή διαβήτη τύπου 2, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να την εφαρμόσει χωρίς ιατρική επίβλεψη.

Διαβάστε επίσης: Γλουτοί και πόδια 20χρονης -Η killer πόζα της Χάλι Μπέρι με κορμάκι αποθεώνεται στο Instagram

Η Χάλι Μπέρι μας δείχνει πώς είναι το πραγματικό της σώμα -Η φωτογραφία της με μαγιό