Shutterstock
Shutterstock
ΜΠΑΝΙΟ

Τα 6 πράγματα που πρέπει να κάνεις στο μπάνιο πριν το χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος -Θα φαίνεται πεντακάθαρο και περιποιημένο


Το μπάνιο είναι ένα ιδιαίτερο δωμάτιο σε κάθε σπίτι.

Είναι σχεδιασμένο ώστε η χρήση του να είναι προσωπική.

Η καθημερινή μας υγιεινή είναι ένα απαραίτητο αλλά πολύ προσωπικό θέμα. 

Εκτός αυτού, όμως, ο χώρος πρέπει να είναι καθαρός είτε το χρησιμοποιούμε μόνο εμείς είτε κάποιος άλλος, φίλος, συγγενής ή οποιοσδήποτε επισκέπτης.

Όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα μπάνιο όμορφο και ευπαρουσίαστο.

Πώς μπορούμε να το καταφέρουμε αυτό;

Home experts αποκάλυψαν μερικά μυστικά τους στο Apartment Therapy για το πώς να κάνεις το μπάνιο σου αξιοζήλευτο που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου.

Unsplash/Bence Balla Schottner
Unsplash/Bence Balla Schottner

Κρύψε τα προϊόντα περιποίησης

Όλοι μας κρατάμε στο μπάνιο καλλυντικά και άλλα προϊόντα καλλωπισμού και προσωπικής υγιεινής. Δεν είναι ωραίο να βλέπεις σε ξένο μπάνιο οδοντόβουρτσες και σαμπουάν. Βάλτα στο ντουλάπι, όταν περιμένεις κόσμο.

Απομάκρυνε τις μυρωδιές

Το μπάνιο μπορεί να είναι το δωμάτιο που μυρίζει περισσότερο σε ένα σπίτι. Και οι μυρωδιές δεν είναι πάντα ευχάριστες. Βάλε αρωματικά κεριά, air freshener ή σπρέι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σου.

Επέλεξε λευκό

Μπορεί οι παλιές, ξεθωριασμένες σου πετσέτες να είναι ok για εσένα που ξέρεις ότι είναι καθαρές, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τους άλλους. Βάλε νέες, λευκές πετσέτες, που αποπνέουν καθαριότητα και φρεσκάδα. Βάλε λευκό και στα υπόλοιπα αντικείμενα του μπάνιου (πατάκια, κουρτίνες κ.α.).

Unsplash/Chastity Cortijo
Unsplash/Chastity Cortijo

Μάζεψε τις χρησιμοποιημένες κουρτίνες

Μην αφήνεις εκτεθειμένες τις χρησιμοποιημένες σου πετσέτες, ειδικά αν είναι ακόμα νωπές ή βρεγμένες. Θα κάνει το μπάνιο σου να μην μοιάζει καθαρό και τακτοποιημένο. 

Καθάρισε

Αν φιλοξενείς κόσμο, πρέπει να καθαρίζεις το μπάνιο σου καθημερινά. Τουαλέτα και νιπτήρας πρέπει να καθαρίζονται καθημερινά ενώ οι πετσέτες να διπλώνονται προσεκτικά.

Πρόσθεσε τις τελευταίες πινελιές

Ένα μπάνιο μπορεί να έχει στιλ και κομψότητα. Βάλε διακοσμητικά φυτά, βάζα, κεριά για να κάνεις τον χώρο πιο φιλόξενο. 

Αυτά τα απλά 6 βήματα θα κάνουν το μπάνιο σου ανοιχτό στους καλεσμένους, που θα εντυπωσιαστούν από την αύρα του.

Unsplash/Jared Rice
Unsplash/Jared Rice