Ο Nίκος Ψαρράς φωτογραφίζεται με τη σύζυγό του, μετά την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Φάρος» | 0 bovary.gr
Ο Nίκος Ψαρράς φωτογραφίζεται με τη σύζυγό του, μετά την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Φάρος» | 0 bovary.gr
ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ ΦΑΡΟΥ

Ο Nίκος Ψαρράς φωτογραφίζεται με τη σύζυγό του, μετά την πρεμιέρα της παράστασης «Ο Φάρος»


«Η οικογένεια είναι σωτήρια λέμβος για μένα» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του στο bovary.gr και τη Μυρτώ Λοβέρδου, ένας από τους πιο αξιόλογους ηθοποιούς της γενιάς του, ο Νίκος Ψαρράς.

Το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, έκανε πρεμιέρα η παράσταση στην οποία πρωταγωνιστεί, «Ο Φάρος» -στο θέατρο Αθηνών- και το παρών έδωσαν πρόσωπα από το χώρο της υποκριτικής και βέβαια, η σύζυγός του, Ελενα Καρακούλη που στηρίζει κάθε του βήμα.

Νίκος Ψαρράς, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Αιμίλιος Χειλάκης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Προμηθέας Αλειφερόπουλος συναντιούνται επί σκηνής με αφορμή ένα πολυβραβευμένο έργο: το θρίλερ-μαύρη κωμωδία του Κόνορ Μακφέρσον, «Ο Φάρος». Το έργο έκανε πρεμιέρα στο Εθνικό Θέατρο της Αγγλίας το 2006, και ακολούθως το 2007 στη Ν. Υόρκη, στο Μπρόντγουεϊ, και τις δυο φορές σε σκηνοθεσία του ίδιου του συγγραφέα και τιμήθηκε με υποψηφιότητες κσι βραβεία Ολιβιέ και Τόνυ. Έκτοτε, οπουδήποτε ανέβηκε διεθνώς σημείωσε πολύ μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία.

Μετά το τέλος της παράστασης, ο Νίκος Ψαρράς φωτογραφήθηκε με τη σύζυγό του, που ασχολείται με την θεατρολογία και τη σκηνοθεσία.

O Νίκος Ψαρράς με τη σύζυγό του, Ελενα Καρακούλη. Φωτογραφία: NDP
O Νίκος Ψαρράς με τη σύζυγό του, Ελενα Καρακούλη. Φωτογραφία: NDP

«Μου είναι απαραίτητο να έχω μια κανονική ζωή. Χαίρομαι που η σύζυγος μου είναι στη δουλειά αλλά δεν είναι ηθοποιός. Η Ελενα με καταλαβαίνει. Είναι πολύ ψυχοφθόρα αυτή η δουλειά. Κρίνεσαι για την ψυχή σου. Δεν ξέρεις αν θα είναι καλός σ΄ αυτό που κάνεις. Κι όταν δεν εισπράττεις το μπράβο αναρωτιέσαι «τι έκανε λάθος η ψυχή μου και δεν άρεσε;. Ο γιος μου, ο Πάνος, θα γίνει τριών χρόνων τον Σεπτέμβριο. Φέτος θα με δει για πρώτη φορά στο θέατρο -θα έρθει σε πρόβα στην Επίδαυρο. Του έχουμε πει ότι πρέπει να κάτσει ήσυχος, να μην μιλάει δυνατά, να μην φωνάζει και στο τέλος να πει μόνο «μπράβο μπαμπά». Προς το παρόν λέει ότι θα γίνει ηθοποιός για να παίζει με τον μπαμπά του. Νομίζω ότι ο ρόλος του μπαμπά είναι ο πιο σπουδαίος και ο πιο σοβαρός. Περνάω ώρες μαζί του, προσπαθώ να του μάθω τον κόσμο, να μάθω κι εγώ από εκείνον. Εχουμε δει παιδικό θέατρο μαζί. Στο σπίτι παίζουμε πολύ θέατρο και κουκλοθέατρο. Του κακοφαίνεται που φεύγω τα βράδια. Ολη τη χρονιά μου έλεγε «γιατί κακός μπαμπάκας….», και τέλειωνε εκεί τη φράση του. Κάποια στιγμή την ολοκλήρωσε και μου είπε «γιατί κακός μπαμπάκας όλο θέατρο»….» έχει δηλώσει σε συνέντευξή του ο ηθοποιός στο bovary.gr.

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency