Αυτό το brand δείχνει το σώμα των μοντέλων του χωρίς photoshop - Με ραγάδες και χαλάρωση | 0 bovary.gr
Αυτό το brand δείχνει το σώμα των μοντέλων του χωρίς photoshop - Με ραγάδες και χαλάρωση | 0 bovary.gr
Η ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΤΕΛΕΙΩΝ

Αυτό το brand δείχνει το σώμα των μοντέλων του χωρίς photoshop - Με ραγάδες και χαλάρωση


Πριν από λίγες ημέρες γράφαμε για την καλλιτέχνη που κάνει τέχνη με τις ραγάδες θέλοντας να δείξει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος μια γυναίκα να ντρέπεται γι' αυτές. Σε αυτό τον body positive «τοίχο» αποδοχής και αυτοπεποίθησης, ένα fashion brand μόλις πρόσθεσε άλλο ένα λιθαράκι. 

Από τις οθόνες των pc και των smartphone μας, καθώς χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο και τα social media, περνούν καθημερινά χιλιάδες γυναίκες με αψεγάδιαστα σώματα. Με αψεγάδιαστα φωτοσοπαρισμένα σώματα αν θέλουμε να είμαστε πιο ειλικρινείς. 

Τα μοντέλα που χρησιμοποιούν τα fashion brands στα e-shops τους δεν αποτελούν εξαίρεση. Τα ρούχα φοριούνται από γυναίκες με σώματα που δεν έχουν ίχνος κυταρρίτιδας, ραγάδων, σημαδιών, πράγμα που, σαφώς, μπορεί να εξυπηρετεί τον ιδιοκτήτη του brand, αλλά, ταυτόχρονα και υποσυνείδητα, συμβάλλει στη μείωση της αυτοπεποίθησης των καταναλωτών ή σε ανικανοποίητα βλέμματα καθώς κοιτάζουν το είδωλο τους στον καθρέφτη (κοινώς, μας κάνουν να νιώθουμε χάλια).  

Γι' αυτό το brand με την επωνυμία Missguided αξίζει να αναφερθεί και να χειροκροτηθεί. Με απόφαση της εταιρείας τα μοντέλα που χρησιμοποιεί στο online shop του δε θα υπόκεινται σε ψηφιακή επεξεργασία για τη βελτίωση της εικόνας τους, αλλά στην πραγματική. Και έτσι δημοσίευσε τις φωτογραφίες των γυναικών που πόζαραν για τα μαγιό του brand όπως είναι: Με ραγάδες και χαλάρωση, τόσο στους μηρούς, όσο και στο στήθος.

 

 

Ηταν κίνηση ματ. 

Το γυναικείο κοινό λάτρεψε την πρωτοβουλία αποδίδοντας respect στο brand. Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγους μήνες το e-shop Asos ήταν το πρώτο έπαψε να φωτοσοπάρει τα μοντέλα του και αποθεώθηκε γι' αυτή την κίνηση (την οποία ελπίζουμε να ακολουθήσουν πολλά ακόμα brands).  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι ραγάδες όπως έχουμε πει κι εδώ είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό πάνω στο σώμα. Παρόλα αυτά η βιομηχανία της ομορφιάς μας έχει πείσει ότι πρέπει να τις θεωρούμε ως ατέλειες. Με το να προβάλλονται ως κάτι φυσικό, προωθείται μια πολύ πιο θετική στάση και θεώηρηση για την εικόνα του γυναικείου σώματος.  

Διαβάστε επίσης: Οι 7 μύθοι της ομορφιάς που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

Είτε έχετε ραγάδες και μπορείτε να ταυτιστείτε με αυτές τις εικόνες, είτε δεν έχετε, σίγουρα θα συμφωνήσετε ότι τέτοιες κινήσεις είναι σημαντικές ώστε οι γυναίκες να καταφέρουν να νιώσουν άνετα με το σώμα τους, να πιστέψουν ότι μπορούν να φορέσουν ο,τι μα ο,τι θέλουν και, επιτέλους, να νιώσουν περήφανες γι' αυτό.