apimages
apimages
03|12|2017 11:13
SHARE
ΕΧΕΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΑΙΜΑ

Αυτός είναι ο βαθμός συγγένειας που ενώνει τη Μέγκαν Μαρκλ με τον πρίγκιπα Χάρι


Κι όμως. Ο πρίγκιπας Χάρι δε θα παντρευτεί μια συνηθισμένη γυναίκα.  

Μετά την ανακοίνωση των αρραβώνων της με τον πρίγκιπα Χάρι και του γάμου, που πρόκειται να πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2018 για τους λόγους που έχουμε πει εδώ, τα media αναπαράγουν σε φρενήρεις ρυθμούς ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με το παρελθόν της Μέγκαν Μαρκλ. Κάποιοι λοιπόν έφτασαν αρκετά πίσω. Για την ακρίβεια, 24 γενιές πίσω.  

Ο Gary Boyd Roberts, γενεαλόγος σε ένα από τα κορυφαία γενεαλογικά ιδρύματα στον κόσμο το οποίο εδρεύει στη Βοστώνη, είναι συνδεδεμένος με την ιστορική γενεαλογική κοινωνία της Νέας Αγγλίας και ειδικεύεται στην έρευνα Αμερικανών απογόνων από Βρετανούς μονάρχες. 

Μελετώντας την περίπτωση της Μαρκλ ανακοίνωσε πως οι έρευνες του οδήγησαν στο ότι η 36χρονη ηθοποιός, η οποία είναι γεννημένη στο Λος Άντζελες, είναι άμεση απόγονος του βασιλιά Edward του 3ου της Αγγλίας, ο οποίος κυβέρνησε το κράτος από το 1327 έως το 1377. 

Ο άνθρωπος-κλειδί για να φτάσει σε αυτό το συμπέρασμα ήταν ο Rev. William Skipper, ένας βασιλικός απόγονος που έφθασε στη Νέα Αγγλία το 1639 και είναι πρόγονος του πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ, Thomas Wayne Markle.

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. 

Πρώτον ότι στις φλέβες της Μαρκλ τρέχει (και) βασιλικό αίμα και δεύτερον οτι έχει βαθμό συγγένειας με τον πρίγκιπα Χάρι. Για την ακρίβεια, τεχνικά εκείνη και ο Χάρι είναι 17α ξαδέλφια.

Με αυτή τη νέα γενεαλογική σύνδεση, άλλοι μακρινά βασιλικά ξαδέρφια της μέλλουσας γυναίκας του πρίγκιπα Χάρι περιλαμβάνουν την ίδια τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά και την πριγκίπισσα Νταιάνα, δηλώνει η οργάνωση. Επιπλέον, έχει μακρινή συγγενική σχέση με αρκετούς από τους άντρες που έχουν τελέσει πρόεδροι των ΗΠΑ όπως ο Τζόρτζ Μπους, ο Τζέραλντ Φορντ, ο Ρίτσαρντ Νίξον και ο Κάλβιν Κούλιτζ. (Ουάου. Άραγε η Μαρκλ να τα γνωρίζει όλα αυτά;)

Παρά τις βασιλικές της ρίζες, η ηθοποιός ακόμα προετοιμάζεται για τη βασιλική ζωή. Πριν το γάμο πρόκειται να βαφτιστεί και να ενσωματωθεί στην Αγγλικανική εκκλησία και, φυσικά, να γίνει πολίτης της Βρετανίας (αντί της Αμερικής που είναι προς το παρόν).

Η ιστορία της Μαρκλ είναι όντως συναρπαστική. Το 2015, η ίδια, θέλοντας να μιλήσει για την διαφυλετική καταγωγή της, έγραψε ένα δοκίμιο σχετικά με τον προ-προ-προπάππου της και τον τρόπο που επέλεξε το επώνυμο του μετά την κατάργηση της δουλείας, το 1865.

«Ισως η πιο ισχυρή σύνδεση που έχω με το αρκετά περίπλοκο οικογενειακό μου δέντρο, είναι η λαχτάρα μου να μάθω από πού έρχομαι. Το κοινό που έχω με το «αίμα» μου είναι η επιλογή που έκανε ο προ-προ-προπάππους μου να ξεκινήσει από την αρχή. Επέλεξε το επίθετο Wisdom (στα ελληνικά «σοφία») και με αυτό σχεδίασε τη ζωή του με το δικό του τρόπο».