TIME MAGAZINE
TIME MAGAZINE
ΚΙΝΗΜΑ #METOO

Γιατί το πιο σημαντικό πρόσωπο στο εξώφυλλο του Time δεν φαίνεται ολόκληρο


Οσοι έσπασαν την σιωπή τους κατά της σεξουαλικής κακοποίησης με το κίνημα #metoo είναι τα πρόσωπα της χρονιάς για το περιοδικό Time.

«The Silence Breakers» γράφει στο εξώφυλλο του περιοδικού ΤΙΜΕ με ένα εξώφυλλο που τιμά μια σειρά από πράξεις θάρρους: αυτούς που βρήκαν τη δύναμη να μιλήσουν δημόσια για τη σεξουαλική παρενόχληση που δέχτηκαν. 

Στο εξώφυλλο εικονίζονται πέντε γυναίκες: η ακτιβίστρια Αντάμα Αϊγου, η ηθοποιός Ασλεϊ Τζαντ, μία από τις πρώτες που μίλησαν για την παρενόχληση που υπέστησαν από τον μεγαλοπαραγωγό Χάρβεϊ Γουάινσταϊν, η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ, η μηχανικός της Uber Σούζαν Φάουλερ και η Ισαμπέλ Πασκουάλ, της οποίας το όνομα έχει αλλαχτεί για λόγους προστασίας. 

Αν προσέξει όμως κανείς το εξώφυλλο του περιοδικού, θα δει ότι στα δεξιά υπάρχει ένας αγκώνας και ένα σημαντικό πρόσωπο που δεν φαίνεται. 

Πρόκειται για μια συμβολική λεπτομέρεια με ουσία.

Time magazine
Time magazine

Στην άκρη φαίνεται το χέρι μίας έκτης γυναίκας, η οποία εκπροσωπεί όλες εκείνες τις γυναίκες που έχουν δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και φοβούνται να μιλήσουν γι΄ αυτό. 

Το περιοδικό Time με αυτή την κίνηση θέλει να δείξει πως αναγνωρίζει πόσο δύσκολο είναι για κάποιον να βρει το θάρρος και να βγει δημόσια να μιλήσει για την προσωπική του εμπειρία. 

Ο εκδότης του περιοδικού Τime, Edward Felsenthal, σημείωσε πως η έκτη γυναίκα ουσιαστικά είναι μία που εργάζεται σε ένα νοσοκομείο, η οποία θέλησε να μιλήσει ανώνυμα στο περιοδικό, φοβούμενη απειλές για τη ζωή της.

Πάντως οι χρήστες των social media ενθουσιάστηκαν με την έκτη γυναίκα και το γεγονός ότι δεν φαίνεται στο εξώφυλλο του περιοδικού.

Δείτε μερικά σχόλια:

 

 

 

 

 

Δεύτερος στη σειρά για πρόσωπο της χρονιάς έρχεται ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και τρίτος ο Σι Τσινπίνγκ, ο Πρόεδρος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Σημειώνουμε ότι πέρυσι το πρόσωπο της χρονιάς ήταν ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Διαβάστε επίσης: Οι άνθρωποι πίσω από το κίνημα #metoo είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2017

MeToo: Τι συμβαίνει αυτή την ώρα στο Twitter με όσους υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση