apimages.com
apimages.com
11|12|2017 11:15
SHARE
ΣΥΜΠΤΩΣΗ Η ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ;

Ειδικός της γλώσσας του σώματος εξηγεί γιατί η Μέγκαν Μαρκλ αγγίζει συνεχώς τα μαλλιά της


Είναι ένα από τα πιο hot ονόματα των tabloids αυτή τη στιγμή. Ο,τι φοράει, ξεπουλάει μέσα σε λίγα λεπτά. Δεκάθες αράδες συντάσσονται καθημερινά στο όνομά της και χιλιάδες φωτογραφίες παπαράτσι απαθανατίζουν κάθε της κίνηση εντός και εκτός παλατιού. Γιατί στις περισσότερες κάνει μια πολύ συγκεκριμένη κίνηση; 

Ολοι έχουμε μικρές κινήσεις στις οποίες καταφεύγουμε, ασυνείδητα, σε στιγμές που η αυτοπεποίθηση ή η ηρεμία μας δεν είναι στο ζενίθ τους. Μπορεί να μοιάζουν μικρές, αλλά είναι αρκετά ισχυρές ώστε, αρχικά να μας παρέχουν μαι αίσθηση ασφάλειας, μετά από λίγο, να ενσωματωθούν στο χαρακτήρα μας και, τελικά, να γίνουν σήμα κατατεθέν μας (και, πολλές φορές, να να εκνευρίσουν τους γύρω μας!). 

Όταν είμαι αγχωμένη τραβάω τις παρανυχίδες μου, κάποιος άλλος χτυπάει το πόδι του νευρικά στο πάτωμα ή "δαγκώνει" τα χείλη του. Η Μέγκαν Μαρκλ αγγίζει και χαϊδεύει τα μαλλιά της. Συγκεκριμένα γι' αυτή την κίνηση, μια ειδικός της γλώσσας του σώματος εξηγεί. 

apimages.com
apimages.com

«Μερικοί άνθρωποι μπορεί να αγγίζουν, να περιστρέφουν ή να "φτιάχνουν" τα μαλλιά τους όταν βρίσκονται σε αμήχανες κοινωνικές καταστάσεις, όπως όταν δεν είναι σίγουροι τι πρέπει να κάνουν ή τι να πουν», υποστηρίζει η Blanca Cobb ειδική σε θέματα γλώσσας του σώματος και συγγραφέας. Όπως ισχυρίζεται είναι ένα φυσικό μέσο να ηρεμήσουμε όταν νιώθουμε ανήσυχοι. «Αυτή η συμπεριφορά είναι η ενήλικη εκδοχή κινήσεων όπως να σφίξεις ένα αρκουδάκι ή να πιπίλας το δάχτυλό σου», συμπληρώνει. 

Τι μπορεί να υποδηλώνει όμως αυτή η κίνηση της μέλλουσας συζύγου του πρίγκιπα Χάρι και Δούκισσας του Σάσεξ (όπως θα είναι ο τίτλος της);

«Το πλαίσιο στο οποίο εκτελείται μια κίνηση είναι το κλειδί για να διακρίνεις μια συνήθεια από μια μη λεκτική», λέει η Cobb. «Για παράδειγμα, αν κάποιος αγγίζει συχνά τα μαλλιά του κατά τη διάρκεια ακόμα και καταστάσεων που δεν προκαλούν άγχος όπως το να μιλάει με ένα φίλο στο τηλέφωνο, να διαβάζει ένα βιβλίο, να βλέπει τηλεόραση, τότε μάλλον πρόκειται για μια ενστικτώδης συνήθεια. Αν όμως συνηθίζουν να το κάνουν όταν συμμετέχουν σε μια έντονη συζήτηση ή όταν αισθάνονται αμήχανα με κάποιον που βρίσκεται γύρω τους, τότε μάλλον δείχνει περισσότερα».

Γιατί λοιπόν σε πολλές φωτογραφίες η Μέγκαν Μαρκλ αγγίζει τα μαλλιά της; Όταν ξέρεις ότι εκατομμύρια κόσμος θα βλέπει αυτές τις φωτογραφίες και μέσα στα επόμενα χρόνια, τότε, ναι, είναι φυσιολογικό να είσαι περισσότερο νευρική απ' ότι συνήθως. «Σε αυτή την περίπτωση, η κίνηση της Μέγκαν είναι ένας τρόπος να ανακουφιστεί», ισχυρίζεται η Cobb «Επιπλέον, το κεφάλι της είναι πάντα ελαφρώς γερμένο προς κάποια πλευρά. Μερικές φορές όταν αισθάνεσαι τόση πολλή προσοχή να πέφτει πάνω σου, μπορεί να χαμηλώσεις το πρόσωπό σου προς τα κάτω για να "προστατεύσεις" τον εαυτό σου». 

Εκτός όμως από κίνηση που έχει στόχο να προσφέρει ηρεμία, μπορεί να είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης καθώς βλέπουμε ότι είναι μια κίνηση που συνηθίζει να κάνει από παλιά στις φωτογραφίες. «Οταν γέρνεις το κεφάλι εκθέτεις περισσότερο το λαιμό σου που, κατά βάση, είναι ένα πιο ευαίσθητο και ευάλωτο σημείο του σώματος. Επιπλέον, ο τρόπος που αγγίζει τα μαλλιά της μπορεί να είναι και σημάδι ότι "παίζει" με το φακό», εξηγεί η Cobb. 

 

apimages.com
apimages.com

To να προσπαθεί να επαναφέρει ή να «ισιώσει» κάπως το χτένισμά της λόγω του αέρα το σκεφτήκαμε; Όλοι ενστικτωδώς θα προσπαθήσουμε να «φτιάξουμε» τα μαλλιά μας όταν ο άνεμος, εν μια ριπή, θα χαλάσει αυτό που με κόπο και αρκετές ώρες μπροστά από τον καθρέφτη, δημιουργήσαμε. Δεν θα μπορούσε να είναι κι αυτό μια εξήγηση;