Shutterstock
Shutterstock
STORAGE IDEAS

7 υπέροχες αποθηκευτικές ιδέες για να εξοικονομήσεις χώρο στο υπνοδωμάτιό σου


Το υπνοδωμάτιό μας είναι ο μικρόκοσμός μας και λέει πολλά για εμάς.

Συχνά, ωστόσο, το γεμίζουμε με πράγματα που μας πιάνουν χώρο, είτε είναι μικρό είτε όχι.

Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουν τρόποι να δημιουργήσεις χώρο στο γεμάτο δωμάτιό σου ώστε να αποθηκεύσεις όλα τα πράγματά σου.

Με τη σωστή οργάνωση όλα θα μπουν στη θέση τους και θα εξαφανίσεις την ακαταστασία.

Διακοσμητές εσωτερικών χώρων προτείνουν επτά έξυπνες και απλές ιδέες για να τακτοποιήσεις και να αποθηκεύσεις τα πάντα, βάζοντας μια τάξη στο χάος.

Πάτωμα

Αν σου λείπει χώρος δίπλα από το κρεβάτι, μπορείς να βάλεις ένα καλάθι κάτω ή δίπλα από το κομοδίνο σου. Εκτός του ότι θα μπορείς να αποθηκεύσεις πολλά αντικείμενα εκεί (περιοδικά, βιβλία, μαξιλάρια, ακόμα και φυτά κτλ.) θα προσθέσεις μια μοντέρνα πινελιά στον χώρο σου. 

Shutterstock
Shutterstock

Κατακόρυφη άποψη

Τοποθέτησε μια σκάλα στον τοίχο όπου θα μπορείς να κρατάς πράγματα που δεν χωράνε αλλού. Μια ξύλινη σκάλα όπου μπορείς να κρεμάσεις ρούχα, σκεπάσματα, καπέλα ή άλλα αντικείμενα είναι ό,τι πρέπει. 

shutterstock
shutterstock

Διπλασίασε

Βάλε ένα κομοδίνο σε κάθε πλευρά του κρεβατιού σου. Διάλεξε λάμπες που μπαίνουν στον τοίχο για να εξοικονομήσεις χώρο για αυτά που θες να κρατάς πάνω στο τραπεζάκι δίπλα σου.

shutterstock
shutterstock

Λειτουργικά έπιπλα

Διάλεξε μια συρταριέρα που θα χωράει πολλά αλλά και θα ταιριάζει στο δωμάτιό σου. Στην επιφάνειά της μπορείς να κρατάς βιβλία, κοσμήματα, καλλυντικά και ότι άλλο είναι χρήσιμο να έχεις στο δωμάτιό σου.

Shutterstock
Shutterstock

Εκμεταλλεύσου κάθε γωνιά

Συνήθως αφήνουμε κάποιες γωνίες άδειες στο σπίτι μας. Εκμεταλλεύσου κάθε γωνιά του δωματίου για έξτρα αποθηκευτικό χώρο. Μπορείς να ζητήσεις να σου φτιάξουν κάτι στα μέτρα που εσύ θες, όπως μια μικρή βιβλιοθήκη για να γεμίσεις τη γωνιά σου. 

shutterstock
shutterstock

Πρωτοτυπία

Δεν έχεις χώρο για κάτι νέο στο δωμάτιό σου; Δεν πειράζει. Χρησιμοποίησε τα ήδη υπάρχοντα έπιπλα με νέους, πρωτότυπους τρόπους. Για παράδειγμα, η συρταριέρα μπορεί να λειτουργήσει και ως κομοδίνο, δίπλα από το κρεβάτι σου. Βιβλία, κεριά, λουλούδια μπορούν να τοποθετηθούν εκεί.

shutterstock
shutterstock

Τοίχος

Σε ένα μικρό δωμάτιο, κάθε εκατοστό μετράει. Αν δεν έχεις χώρο για κομοδίνο, μπορείς να κρεμάσεις ράφια στον τοίχο δίπλα ή πάνω από το κρεβάτι ή την συρταριέρα. Τοποθέτησε εκεί όλα τα απαραίτητα.

shutterstock
shutterstock