Κεφτεδάκια νησιώτικα, Φωτογραφία: Shutterstock/ By Cesarz
Κεφτεδάκια νησιώτικα, Φωτογραφία: Shutterstock/ By Cesarz
ΣΥΝΤΑΓΗ

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για νησιώτικα κεφτεδάκια -Έτσι τα μαγειρεύουν στην Πάρο


Και έρχεται η μυρωδιά από την κουζίνα, ενώ είσαι με το μαγιό και το αλάτι. Και ξεχνάς τη δίαιτα και τον «περιορισμό» στα τηγανητά.

Ο τηγανητός κεφτές είναι το φαγητό που μας θυμίζει τα παιδικά μας καλοκαίρια και είναι συνυφασμένο με τα ανέμελα καλοκαίρια μιας (πολύ) πιο αθώας εποχής.

Ενα από τα πιο απολαυστικά και εύκολα φαγητά για μια μαγείρισσα που ξέρει από κουζίνα.  

Τα κεφτεδάκια κάνουν στόματα να ανοίγουν, μάτια να κλείνουν από απόλαυση και πιρούνια να δίνουν μάχη για τον τελευταίο.

Είναι το εθνικό μας σνακ και ένα από τα πρώτα φαγητά που συνδέσαμε με το τάπερ. Είναι, όμως, και το αγαπημένο φαγητό των παιδιών και πρωταγωνιστεί πάντα στα παιδικά πάρτι. 

Οσο για εμάς τους μεγάλους, τα τηγανητά κεφτεδάκια είναι ο ιδανικός μεζές για να φάμε την χωριάτικη σαλάτα μας και τις τηγανητές πατάτες!

Εμείς, έχουμε την καλύτερη συνταγή για κεφτεδάκια νησιώτικα, με ούζο και δυόσμο. Έτσι τα φτιάχνουν στην Πάρο και στα νησιά και όταν τηγανίζονται, μοσχομυρίζουν όλα τα γύρω σοκάκια.

Μην τα φοβηθείτε, δοκιμάστε τα και ετοιμαστείτε για ένα νοστιμότατο flash back!

Δείτε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: 

Υλικά συνταγής:

800 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος (ή ανάμεικτος μοσχάρι με χοιρινό)

3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί σε τρίμματα

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια τριμμένα

1 ώριμη μεγάλη και σφιχτή ντομάτα τριμμένη

2 κ.σ. ξίδι από κρασί

4 κ.σ. ούζο

1 αυγό

1 κ.σ. δυόσμος αποξηραμένος

4-5 κ.σ. δυόσμος φρέσκος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

λίγο αλεύρι

shutterstock
shutterstock

Εκτέλεση:

Για τα νησιώτικα κεφτεδάκια με ούζο, βάζουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τον περιχύνουμε με το ξίδι και το ούζο. Το ξίδι και το ούζο θα σπάσουν τις ίνες του κιμά και θα αφρατέψουν τα κεφτεδάκια. Τρίβουμε τα κρεμμύδια πάνω στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε τα υγρά τους στη ζύμη. Τρίβουμε και τη ντομάτα μέσα στον κιμά.

Κάνουμε μια λακκούβα στον κιμά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ρίχνουμε το αυγό, προσθέτουμε τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε με μπόλικο αλάτι. Ρίχνουμε και τα τρίμματα από το μπαγιάτικο ψωμί για να απορροφήσουν τα πλεονάζοντα υγρά. Ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά το μείγμα του κιμά, μέχρι να μην έχει πια σβόλους και να έχει αφρατέψει καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο το λιγότερο 30 λεπτά.

Όσο παραπάνω τον αφήσουμε τόσο πιο ωραία θα μοσχοβολάνε οι κεφτέδες. Πλάθουμε κεφτεδάκια (βουτάμε τα χέρια σε ούζο για να μην κολλάει ο κιμάς) και τα πατάμε να γίνουν πλακέ ανάμεσα στις παλάμες.

Αν θέλουμε τα αλευρώνουμε τινάζοντάς τα να φύγει το περιττό αλεύρι. Εναλλακτικά, για να γίνουν πιο ελαφριά αλλά και τραγανά, προσθέτουμε 1-2 κ.σ αλέυρι μέσα στο μείγμα του κιμά, ανακατεύουμε, πλάθουμε και τα τηγανίζουμε δηλαδή χωρίς να τα αλευρώσουμε. Τηγανίζουμε πάντα σε ελαιόλαδο, για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.

Αφήνουμε τα νησιώτικα κεφτεδάκια σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και τα σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές και χωριάτικη σαλάτα.

Τη συνταγή πήραμε απο το σάιτ της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Διαβάστε επίσης: Η τέχνη του κεφτέ- Tα μυστικά για να σας βγει ζουμερός και αφράτος

Αυτό είναι το απόλυτο μυστικό για καραμελωμένα, πεντανόστιμα γεμιστά -Πετυχαίνει πάντα