Nespresso -Πέντε νέες ποικιλίες καφέ αντλούν έμπνευση από τη χώρα προέλευσής τους | 0 bovary.gr
Nespresso -Πέντε νέες ποικιλίες καφέ αντλούν έμπνευση από τη χώρα προέλευσής τους | 0 bovary.gr
02|10|2018 17:46
SHARE
NESPRESSO

Nespresso -Πέντε νέες ποικιλίες καφέ αντλούν έμπνευση από τη χώρα προέλευσής τους


Τι συμβαίνει όταν πέντε μαγευτικά μέρη του κόσμου συναντούν πέντε εξειδικευμένες τεχνικές τοπικών καλλιεργητών;

Το αποτέλεσμα είναι η νέα σειρά Master Origin της Nespressoπέντε μοναδικές ποικιλίες που αντλούν έμπνευση από τις χώρες προέλευσής τους. 

Κάθε ποικιλία της σειράς Master Origin κρύβει μέσα της και ένα ταξίδι ανακάλυψης. Οι ειδικοί της Nespresso γύρισαν όλο τον κόσμο με στόχο να ανακαλύψουν τις καλύτερες περιοχές όπου καλλιεργείται καφές, από τα βουνά της Σουμάτρας ως τα υψίπεδα της Νικαράγουας. Σε κάθε περιοχή, η Nespresso συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς εξετάζοντας καινοτόμες και απαιτητικές πρακτικές επεξεργασίας και συγκομιδής, με στόχο τη δημιουργία νέων ξεχωριστών αρωμάτων και γεύσεων καφέ.

Στην Αιθιοπία, οι κόκκοι καφέ ανακατεύονται ανά μία ώρα, χειρωνακτικά, ώστε να εξασφαλιστεί η ομοιόμορφη ξήρανση των κόκκων. Στην Κολομβία, ωθήσαμε τα όρια στη διαδικασία συγκομιδής – κάθε κεράσι καφέ μένει πάνω στο δέντρο  έως ότου αποκτήσει ένα βαθύ μωβ χρώμα για να συλλεχθεί. Στη Σουμάτρα της Ινδονησίας, οι καλλιεργητές χρησιμοποιούν μία παραδοσιακή τοπική μέθοδο αποφλοίωσης με μερικό στέγνωμα, ενώ στη Νικαράγουα, χρησιμοποιείται η σπάνια τεχνική “black honey” – ο κόκκος καφέ παραμένει με το φυσικό εξωτερικό φλοιό του κατά την ξήρανση, επιτρέποντας στον κόκκο να απορροφήσει τα φυσικά σάκχαρα. Για τον καφέ που προέρχεται από την Ινδία χρησιμοποιείται μία πολύ παλιά τεχνική, αυτή της φυσικής επεξεργασίας σε αέρια ρεύματα μουσώνων, η οποία κάνει τους κόκκους να διογκώνονται και να αναπτύσσουν μία μοναδική γεύση.

Ο Karsten Ranitzsch, Επικεφαλής του τμήματος καφέ της Nespresso αναφέρει: “Οι μέθοδοι επεξεργασίας διαδραματίζουν κομβικό ρόλο στο τελικό προφίλ του καφέ και μέσα από τη σειρά Master Origin θέλαμε να δούμε πώς μπορούμε να συνδυάσουμε παραδοσιακές με καινούργιες τεχνικές για να δημιουργήσουμε πέντε μοναδικούς καφέδες. Σε συνεργασία με τους τοπικούς παραγωγούς, πήραμε ρίσκα και προκαλέσαμε τους εαυτούς μας, κάτι που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε χωρίς την αμοιβαία εμπιστοσύνη που έχουμε χτίσει μέσα από το Πρόγραμμα Διατηρήσιμης Ποιότητας Nespresso AAA (Nespresso ΑΑΑ Sustainable Quality™ Program)”.

Η Nespresso, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καφέ, παρουσίασε τη σειρά Master Origin σε μία μοναδική εκδήλωση παρουσία δημοσιογράφων και μελών του Nespresso Club. Το κοινό της εκδήλωσης είχε τη δυνατότητα να απολαύσει τις πέντε ποικιλίες, να “ταξιδέψει” στις χώρες προέλευσής τους και να μάθει τα πάντα γύρω από την τεχνική με την οποία έχουν παραχθεί. 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΕΙΡΑ MASTER ORIGIN ΤΗΣ NESPRESSO 

Master Origin Indonesia

Γευστικό προφίλ: Πλούσιος και ξυλώδης

Μέθοδος επεξεργασίας: Αποφλοίωση με μερικό στέγνωμα

Οι καλλιεργητές στη Σουμάτρα επεξεργάζονται τον καφέ με τη μέθοδο αποφλοίωσης με μερικό στέγνωμα λόγω του υγρού κλίματος. Αφαιρούν τον φλοιό όταν ο καφές είναι μαλακός και υγρός, επειδή οι εκτεθειμένοι κόκκοι ξηραίνονται πιο γρήγορα. Η μέθοδος είναι μοναδική και παράγει την κλασική ινδονησιακή γεύση - βελούδινα παχύρρευστη, άγρια αρωματική με νότες ωριμασμένου καπνού.

Ο συγκεκριμένος καφές παράγεται από κόκκους που προέρχονται αποκλειστικά από συνεταιρισμούς στο Άτσε της Ινδονησίας που διαθέτουν την πιστοποίηση Fairtrade.  

Master Origin Ethiopia

Γευστικό προφίλ: Ζωηρός με αρώματα λουλουδιών

Μέθοδος επεξεργασίας: Επεξεργασία εν ξηρώ

Το συνεχές ανακάτεμα των κερασιών του καφέ με το χέρι που εξασφαλίζει την ομοιόμορφη ξήρανση απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Και οι καλλιεργητές στην Αιθιοπία χρησιμοποιούν αυτήν τη μέθοδο περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Master Origin India 

Γευστικό προφίλ: Έντονος και πικάντικος

Μέθοδος επεξεργασίας: Φυσικής επεξεργασία σε αέρια ρεύματα μουσώνων

Μήνες έκθεσης στα ρεύματα μουσώνων φουσκώνουν και ξηραίνουν τους κόκκους καφέ. Η διαδικασία μοιάζει με αυτή που υποβαλλόταν ο καφές στο ταξίδι που έκανε κάποτε προς την Ευρώπη.

Master Origin Nicaragua

Γευστικό προφίλ: Γλυκός και αρμονικός

Μέθοδος επεξεργασίας: Τεχνική Black honey 

Ο Master Origin Nicaragua με Arabica που έχει στεγνώσει με την τεχνική «black-honey» περιέχει αυτόν τον καφέ. Χαρίζει στον Arabica Νικαράγουας την απαλή μελένια υφή και τις γλυκές νότες δημητριακών.

Master Origin Colombia

Γευστικό προφίλ:  Φρουτώδης και ζωηρός

Μέθοδος επεξεργασίας: Όψιμη συγκομιδή

Μπορείτε να γευτείτε τη ζωηρή οξύτητα και την έκρηξη αρωμάτων κρασιού και κόκκινων φρούτων; Αυτό είναι αποτέλεσμα της παραγωγής εκείνων των καλλιεργητών καφέ που αποφάσισαν να περιμένουν περισσότερο πριν τη συγκομιδή της σοδειάς τους. 

Μπορείτε να απολαύσετε όλες οι ποικιλίες της σειράς Master Origin σε espresso (40ml) ή Lungo (110ml) και θα αποτελούν μόνιμη σειρά της Nespresso. Η σειρά Master Origin θα διατίθεται στις Nespresso Boutiques, μέσω παραγγελιών στο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πελατών Nespresso, online στο www.nespresso.com ή μέσω της εφαρμογής Nespresso για κινητά.