Instagram/ ProenzaSchouler
Instagram/ ProenzaSchouler
18|07|2017 08:35
SHARE
O KANONAΣ ΤΩΝ ΔΙΠΛΩΝ

Ο κανόνας των διπλών: Ο νέος -ακόμα πιο σικ- τρόπος να φοράς τα αξεσουάρ


Λίγο να παρακολουθείτε τη στήλη Fashion του bovary.gr είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι είστε πιο ενημερωμένη για τις τάσεις της μόδας και από φοιτήτρια που, αυτή τη στιγμή, σπουδάζει σχέδιο μόδας στο Παρίσι.

Κι ενώ έχετε μάθει πια ποια είναι τα πιο κομμάτια-κλειδιά του φετινού καλοκαιριού (και ποια μπαίνουν στη λίστα με τα ξεπερασμένα), ποια θεωρούνται τα πιο διαχρονικά κομμάτια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, ποια είναι η φούστα που κρύβει τις ατέλειες, πως μοιάζουν τα τα πιο όμορφα φορέματα της σεζόν, ποια είναι τα σανδάλια που λατρεύουν οι fashion bloggers τα παπούτσια που κάνουν τα πόδια σας να φαίνονται πιο ψηλά, αλλά και το παντελόνι που σάς προσθέτει ύψος, ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε και με την υπόθεση «αξεσουάρ».

Έννοείται ότι έχουμε μιλήσει για τις φετινές τάσεις και σε αυτά, αλλά μόλις «έσκασε» σαν κύμα που σαρώνει, ένας νέος τρόπος να επιλέγετε ποια και με ποιο τρόπο θα φοράτε τα κοσμήματα που θα «στολίζουν» τις εμφανίσεις σας.

Είμαστε βέβαιες ότι ήδη γνωρίζετε πολύ καλά πως παίζεται το παιχνίδι, αλλά σε περίπτωση που νιώθετε ότι χρειάζεστε έξτρα ιδέες, βρίσκεστε στο κατάλληλο μέρος. Επιτρέψτε μας να σας συστήσουμε τον κανόνα των διπλών ή, όπως είναι ευρέως γνωστός, Rule of Doubles.

Στα βήματα του μαξιμαλισμού όπως επιτάσσει μια major φετινή τάση στα κοσμήματα (αλλά χωρίς να ξεχνάτε και τον χρυσό κανόνα «less is more» που προστάζει λίγα και «σωστά» αξεσουάρ για ένα κομψό αποτέλεσμα), η νέα τάση είναι να φοράτε τα κοσμήματα σας διπλά. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει, ολόιδια βραχιόλια, δύο ίδια σκουλαρίκια (αλλά διαφορετικού μεγέθους) στο ίδιο αυτί, ακόμα και ίδιες αλυσίδες στα πόδια. Σας ακούγεται υπερβολικό; Κι όμως το αποτέλεσμα είναι πολύ elegant και μπορεί να αναδείξει ακόμα και τα πιο απλά σας σύνολα. 

Συγκεντρώσαμε μερικά διαφωτιστικά παραδείγματα (προς μίμηση). 

 

Στα αυτιά: Σκουλαρίκια να μεγαλύτερο κι ένα αμέσως μικρότερο σε μέγεθος, στο ίδιο αυτί. 

 

 

 

 

Στα χέρια: Ογκώδη βραχιόλια (όπως τα είδαμε κι εδώ), ίδια, ένα στο αριστερό χέρι και το άλλο στο δεξί. 

 

 

 

 

Στα πόδια: Αλυσίδες ποδιών. Είτε με πριγκιπική αισθητική και γυαλιστερές πέτρες, είτε πιο boho και με χρωματιστά στοιχεία, φοράτε δύο, μια στο αριστερό, μια στο δεξί.