1ο En lefko film festival -Προβολές σε απροσδόκητες γωνιές της Αθήνας, όλα όσα πρέπει να ξέρεις | 0 bovary.gr
1ο En lefko film festival -Προβολές σε απροσδόκητες γωνιές της Αθήνας, όλα όσα πρέπει να ξέρεις | 0 bovary.gr
18|04|2017 18:25
SHARE
EN LEFKO FILM FESTIVAL

1ο En lefko film festival -Προβολές σε απροσδόκητες γωνιές της Αθήνας, όλα όσα πρέπει να ξέρεις


Διάσημοι δημιουργοί και πρωτοκλασάτοι αστέρες, μικρά αριστουργήματα που δεν έχουν προβληθεί στην Ελλάδα, αφιερώματα σε σημαντικές καλλιτέχνες, ακόμα και προβολές τηλεοπτικών σειρών μας επιφυλάσσει το 1ο En Lefko Film Festival, που θα δώσει στην κινηματογραφική Αθήνα μια άλλη νότα από τις 26 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου. 

Οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης μάς υπόσχονται μια μεγάλη σινεφιλική γιορτή, που  θα μας ξεναγήσει σε πολλά και διαφορετικά κινηματογραφικά είδη,  θα  μας συστήσει τις πιο καυτές εξελίξεις στο σινεμά και την τηλεόραση και να ξεκινήσει έναν ανοιχτό διάλογο καλλιτεχνικής έκφρασης και ψυχαγωγίας. 

Τι θα δούμε 

Το φεστιβάλ αποτελείται από κατηγορίες που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της κινηματογραφικής  παραγωγής. 
 
Red Carpet:  Εδώ μπορείτε να απολαύσετε πολυαναμενόμενες ταινίες σημαντικών σκηνοθετών και πρεμιέρες με τους μεγαλύτερους κινηματογραφικούς αστέρες του παγκόσμιου σινεμά, έρχονται σε αποκλειστική πρώτη προβολή, όπως για παράδειγμα το  εκρηκτικό «Free Fire» του Μπεν Ουίτλεϊ, με τον Σίλιαν Μέρφι και τη Μπρι Λάρσον.

Under the Radar:  Πρόκειται για το Διαγωνιστικό τμήμα του φεστιβάλ , που έχει και χρηματικό έπαθλο  της τάξης των  5.000€.  Ταινίες των πλέον ανερχόμενων δημιουργών,  που παρουσιάστηκαν σε διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, θα προβληθούν για πρώτη φορά και στην Αθήνα.  Το  πρωτότυπο σε αυτή την κατηγορία είναι ότι το βραβείο δεν θα  το αποφασίσει κάποια ειδική επιτροπ , αλλά το κοινό. Ανάμεσα στις διαγωνιζόμενες ταινίες και η ελληνική παραγωγή του Στέργιου Πάσχου με τίτλο  « Άφτερλοβ». 

On Air: ακόμα ένα  διαγωνιστικό τμήμα , με έπαθλο 2.000€ , σε συνεργασία με τον μουσικό σταθμό En Lefko 87.7. Σε αυτό θα προβληθούν  μουσικά ντοκιμαντέρ  για αγαπημένους μας καλλιτέχνες, όμως σε αυτή την κατηγορία  τον ρόλο των κριτών αναλαμβάνουν οι παραγωγοί του En Lefko 87.7.

Small Screen on Big Screen: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ εντάσσει στο πρόγραμμά του μια ενότητα με προβολές τηλεοπτικών σειρών (κλασικών αλλά και νέων) στην κινηματογραφική οθόνη.  Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε σειρές που θα μας απασχολήσουν μέσα στους επόμενους μήνες, αλλά  μερικά από τα αριστουργήματα της μικρής οθόνης, όπως την εμβληματική μίνι σειρά πέντε επεισοδίων του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Οκτώ Ώρες Δεν Κάνουν Μια Μέρα» (Acht Stunden sind kein Tag).
 
Get Creative:  Οι λάτρεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν και τις δικές τους δημιουργίες στη μεγάλη οθόνη! Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα διεξαχθεί ένας online διαγωνισμός, δίνοντας την δυνατότητα στους θεατές να γίνουν οι ίδιοι σκηνοθέτες της καθημερινότητάς τους και να αποτυπώσουν όλα εκείνα τα στοιχεία που κάνουν την πόλη μας ξεχωριστή.

Αφιερώματα: Φόρος τιμής σε σπουδαίους δημιουργούς, εμβληματικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά, αλλά και επετειακές προβολές.  Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να δείτε ακόμα μια φορά το θρυλικό «Μπόνι και Κλάιντ»  στον Λυκαβηττό,  όπου θα στηθεί drive-in.  Η είσοδος θα γίνεται μόνο με προσκλήσεις, όποτε φροντίστε να τις προμηθευτείτε εγκαίρως, ξαπλώστε στο αυτοκίνητό σας και απολαύστε με  θέα την πόλη το πιο διάσημο ζευγάρι παρανόμων στην ιστορία του κινηματογράφου. 

Midnight Thrills:  Κωμωδία και τρόμος στο κέντρο της Αθήνας, με τις πιο απρόβλεπτες, παρανοϊκές ιστορίες τρέλας και πανικού. Ποιος φοβάται τα μεσάνυχτα!

Το σύνολο των προβολών θα πραγματοποιηθεί στους κινηματογράφους Ιντεάλ και Δαναός, αλλά και σε απροσδόκητες γωνιές της πόλης, με site-specific δράσεις, ενώ  δεν θα λείπουν και  θεματικά πάρτι  που θα μας φτιάξουν τη διάθεση. 

Το  Φεστιβάλ θα κάνει πρεμιέρα με μια συναρπαστική περιπέτεια εποχής, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού ανήσυχου χερσαίου εξερευνητή Ντέιβιντ Φόσετ, το ταξίδι του οποίου στον Αμαζόνιο κατά την αυγή του 20ού αιώνα έφερε στην επιφάνεια εντυπωσιακά ευρήματα από τη ζωή και τη δράση ενός ανεξερεύνητου, πολύ εξελιγμένου πολιτισμού που κατοικούσε ενδεχομένως στην περιοχή κατά το παρελθόν.

Ο Φόσετ (Τσάρλι Χάναμ), παρά το γεγονός ότι συκοφαντήθηκε και έγινε στόχος γελοιοποίησης από το επιστημονικό κατεστημένο της εποχής, οι οποίοι κατηγοριοποιούσαν συλλήβδην ως «άγριους» τους αυτόχθονες πληθυσμούς, επέδειξε ιστορική επιμονή επιστρέφοντας -με τη βοήθεια της αφοσιωμένης συζύγου του (Σιένα Μίλερ), του γιου του (Τομ Χόλαντ) και του τυχοδιώκτη συνοδοιπόρου του (Ρόμπερτ Πάτινσον)- ξανά και ξανά στην αγαπημένη του ζούγκλα, σε μια προσπάθεια να αποδείξει την αρχική του υπόθεση. Το 1925, σε μια τελευταία απόπειρα του Φόσετ, με τον γιο του να ανακαλύψουν τη μυθική «Χαμένη Πόλη του Ζ» και ενώ 40 εκατομμύρια αναγνώστες διαβάζουν με ζήλο και ανυπομονησία τα νέα των εφημερίδων σχετικά με τις περιπέτειές τους, ο διάσημος εξερευνητής εξαφανίζεται μυστηριωδώς. Μια επική, κλιμακωτή ιστορία θάρρους και πάθους, ειπωμένη μέσα από την κλασική κινηματογραφική ματιά του βραβευμένου δημιουργού Τζέιμς Γκρέι («The Immigrant»), η ταινία «Η Χαμένη Πόλη του Ζ» βασίζεται στο σπουδαίο μπεστ σέλερ του Ντέιβιντ Γκραν με τίτλο «The Lost City of Z: A Tale of Deadly Obsession in the Amazon» και αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες από την Σπέντζος Φιλμς.

Eπίσης θα διανεμηθούν  500 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.  

Οι κάτοχοι κάρτας ανεργίας σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάνμέχρι δυο προβολές από τις 27 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου. Η διανομή των προσκλήσεων, τις οποίες οι δικαιούχοι θα μπορούν να ανταλλάξουν με εισιτήρια μηδενικής αξίας στα ταμεία του κινηματογράφου που προβάλλει την εκάστοτε ταινία, θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 24 Απριλίου στην Στέγη του συνΑθηνά του Δήμου Αθηναίων (Αθηνάς 55, απέναντι από την Βαρβάκειο Αγορά), όπου βρίσκεται το σημείο ενημέρωσης και επικοινωνίας του Φεστιβάλ. Η παραλαβή τους θα γίνεται με την επίδειξη της προσωπικής ισχύουσας κάρτας ΟΑΕΔ, από τις 12.00μμ μέχρι τις 14.00μμ ή μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων.