LVMH 2018

Οι εννέα φιναλίστ του Βραβείου LVMH 2018


Το Bussiness Of Fashion ανακοίνωσε τους εννέα φιναλίστ για το Βραβείο LVMH 2018.

Το βραβείο θεσμοθετήθηκε το 2014 ενώ δίνει ως επιχορήγηση σε έναν νέο σχεδιαστή μόδας 300.000 ευρώ και έναν χρόνο καθοδήγησης από κορυφαία στελέχη της πολυτελούς εταιρείας. 

Οι φιναλίστ, που επιλέχτηκαν ανάμεσα σε 1.300 υποψήφιους από 90 χώρες, είναι οι: 

A-Cold-Wall by Samuel Ross, Botter by Rushemy Botter – Lisi Herrebrugh, Charles Jeffrey Loverboy by Charles Jeffrey, Doublet by Masayuki Ino, Eckhaus Latta by Zoe Latta – Mike Eckhaus, Kwaidan Editions by Léa Dickely – Hung La, Ludovic de Saint Sernin, Matthew Adams Dolan και Rokh by Rok Hwang.

Η επιλογή έγινε από ένα πάνελ 48 παγκόσμιων ειδικών της μόδας, μεταξύ των οποίων ο art director Fabien Baron, η συντάτρια της κινεζικής Vogue Angelica Cheung, η ιδρύτρια της Colette Sarah Andelman, η αρχισυντάκτρια του αμερικανικού Harper’s Bazaar Glenda Bailey, ο event producer Alexandre de Betak και η σύμβουλος Julie Gilhart, που συναντήθηκαν με τους 20 υποψήφιους σχεδιαστές στο Παρίσι, αυτό το μήνα.

Από τους εννέα φιναλίστ, οι πέντε εδρεύουν στο Λονδίνο ενώ οι δύο στις ΗΠΑ. Η ρευστότητα του φύλου (gender fluidity) έχει έντονη παρουσία, με τους τρεις φιναλίστ να τοποθετούνται ως ουδέτεροι στο φύλο. Ακόμη, η βρετανική μάρκα Charles Jeffrey Loverboy επιστρέφει δεύτερη φορά, καθώς είχε επιλεγεί και πέρυσι. 

AP

Ο νικητής του φετινού βραβείου θα ανακοινωθεί στις 6 Ιουνίου στο Louis Vuitton Foundation μετά από απόφαση της κριτικής επιτροπής που αποτελείται από 9  δημιουργικούς διευθυντές από οίκους μόδας που ανήκουν στην LVMH, όπως οι Karl Lagerfeld, Haider Ackermann, Delphine Arnault, Jean-Paul Claverie και ο Sidney Toledano, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του LVMH Fashion Group.

AP