ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΩΡΑ

Έχεις ελεύθερο χρόνο; Τέσσερα τέλεια σεμινάρια για εσένα που είσαι δημιουργική


Ο ελεύθερος χρόνος για όλους μας είναι πολύ σημαντικός, σχεδόν ιερός.

Όλοι τον αποζητούμε και ο καθένας αποφασίζει να τον αξιοποιήσει με διαφορετικό τρόπο.

Συνήθως μετά από μια κουραστική μέρα με υποχρεώσεις, άλλοι θέλουν απλώς να ξεκουραστούν ενώ άλλοι προτιμούν να κάνουν κάτι δημιουργικό, ακόμα και χαλαρωτικό. Αλλά και άφθονο ελεύθερο χρόνο να έχει κάποιος, μπορεί να τον αξιοποιήσει με πρωτότυπες ιδέες και όχι με τις τετριμμένες δραστηριότητες που οι περισσότεροι έχουμε ως συνήθειες.

Σίγουρα υπάρχουν πράγματα που μπορείς να κάνεις στην πόλη και δεν είχες σκεφτεί ποτέ ή δεν είχες τολμήσει ακόμη.

Συγκεκριμένα, υπάρχουν πολυάριθμα σεμινάρια όπου μπορείς να κατασκευάσεις διάφορα αντικείμενα, διακοσμητικά, αξεσουάρ ακόμα και ρούχα.

Σεμινάριο δερματοτεχνίας

Στο Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών Ασκαρδαμυκτί μπορείς να μάθεις να σχεδιάζεις και να κατασκευάζεις δερμάτινες τσάντες. Δεν απαιτούνται γνώσεις ή σχέση με το αντικείμενο στο τμήμα των αρχαρίων. 

Εκεί, θα γνωρίσεις τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται στις χειροποίητες τσάντες, το σχέδιο/πατρόν, τη χρήση και τη συναρμολόγηση του δέρματος καθώς και το φινίρισμα.

Τα νέα τμήματα των 4-5 ατόμων ξεκινούν στις 26 Φεβρουαρίου, για τέσσερις μήνες (1 τρίωρο την εβδομάδα).

Τι ποιο ωραίο από το να φτιάξεις τις δικές σου δερμάτινες τσάντες;

Shutterstock

Εργαστήρι αρωματοποιίας

Στο Μικρό Πολυτεχνείο μπορείς να μάθεις να φτιάχνεις το δικό σου άρωμα. Στόχος είναι να μάθει ο συμμετέχων τις βασικές αρχές και τη μεθοδολογία της τέχνης της Αρωματοποιίας ώστε να μπορεί να παρασκευάζει μόνος του το δικό του άρωμα στο σπίτι. 

Από τις βασικές αρχές της αρωματοποιίας θα περάσεις στην παρασκευή αρωματικών συνθέσεων. 

Η παρουσίαση θα γίνει στις 30 Ιανουαρίου και η έναρξη στις 6 Φεβρουαρίου. Οι συναντήσεις είναι έξι και θα γίνονται κάθε Τρίτη, 18:30 – 20:30.

Χαλαρωτικό και πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο, σίγουρα θα λατρέψεις να φτιάχνεις αρώματα.

Shutterstock

Σεμινάριο patchwork

Στο Charm Pack θα μάθεις να φτιάχνεις patchwork (ένωση τετραγώνων, λωρίδων, τριγώνων, εξάγωνα στο χέρι, αρχές απλικέ), πώς να χρησιμοποιείς σωστά την επιφάνεια κοπής, το χάρακα και τον κυκλικό κόφτη, βασικές αρχές καπιτοναρίσματος μέσα από τη δημιουργία όμορφων και πρακτικών projects (πιάστρα κουζίνας, βρεφικό παπλωματάκι, νεσσεσέρ, κλπ).

Αν δεν έχεις ήδη γνώσεις ραπτομηχανής, με την εγγραφή, παίρνεις δώρο ένα μάθημα χειρισμού της ραπτομηχανής, που θα πραγματοποιηθεί πριν τα σεμινάρια.

Τα μαθήματα είναι δίωρα και για 8 εβδομάδες. Το κόστος κύκλου μαθημάτων είναι 150 ευρώ, ενώ στην τιμή δεν περιλαμβάνονται τα υλικά.

Το πρώτο γκρουπ ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου ενώ το δεύτερο στις 26 Ιανουαρίου.

Shutterstock

Σεμινάριο κοσμήματος

Στο LU Creative Studio μπορείς να παρακολουθήσεις σεμινάρια κατασκευής κοσμήματος. Εκεί, θα μάθεις τις 3 βασικές τεχνικές της αργυροχρυσοχοΐας. Το σεμινάριο των αρχαρίων παρουσιάζει τις τεχνικές επεξεργασίας μετάλλου, χύτευση, φινίρισμα, κόλληση και ολοκλήρωση αντικειμένου.

Στη συνέχεια, όποιος επιθυμεί, μπορεί να συνεχίσει στην εξειδίκευση της κάθε τεχνικής. 

Νέα τμήματα δημιουργούνται σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς με τη συμμετοχή 4-6 ατόμων.

Ο πρώτος κύκλος αποτελείται από 4 δίωρες συναντήσεις, μια φορά την εβδομάδα και ο δεύτερος από 12 δίωρες συναντήσεις, μια φορά την εβδομάδα. Το κόστος είναι 60 ευρώ ανά τέσσερις δίωρες συναντήσεις.

Έτσι, θα μάθεις να φτιάχνεις τα δικά σου κοσμήματα και ίσως να ασχοληθείς και επαγγελματικά με αυτό.

Shutterstock