Στρες, κούραση, άγχος, υποχρεώσεις. Σε μια καθημερινότητα με ασφυκτικούς ρυθμούς, για πολλούς το φαγητό αποτελεί διέξοδο.
Η κατανάλωση σνακ φτάνει να γίνεται από συνήθεια, σαν ένα «διάλειμμα». Η όρεξη για φαγητό, η ψυχολογία μας και το περιβάλλον στο οποίο κινούμαστε, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, συνδέονται άμεσα μεταξύ τους.
Γυρνώντας στο σπίτι έπειτα από μια εξαντλητική ημέρα, τις βραδινές ώρες, οι διατροφικοί πειρασμοί παραμονεύουν. Η ξαφνική ανάγκη για φαγητό, χωρίς ιδιαίτερο λόγο εκτονώνεται με... σοκολάτες ή άλλου είδους γλυκά, τροφές με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι, αναψυκτικά και τροφές που περιέχουν υδατάνθρακες.
Μια νέα έρευνα -τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Environment and Behavior»- αποκαλύπτει ότι τελικά η καθαριότητα και η τάξη του σπιτιού μπορεί να επηρεάσει την ασταμάτητη όρεξή μας για κατανάλωση σνακ. Η μελέτη διεξήχθη στο Cornell Food and Brand Lab και το πόρισμά της έδειξε ότι τελικά το να περνάμε χρόνο σε μια ακατάστατη κουζίνα μπορεί ακόμα και να διπλασιάσει τις θερμίδες που καταναλώνουμε.