Mε ένα απολαυστικό ρόφημα η μέρα ξεκινά αλλιώς. Το άρωμα και η γεύση του ξυπνούν τις αισθήσεις και όλα φαίνονται αντιμετωπίσιμα.
Οι ορκισμένοι φίλοι του καφέ, ίσως, να μην συγκινηθούν τόσο μπροστά στη θέα μιας κούπας αχνιστού τσαγιού. Όμως, ποιος δεν έχει καταφύγει στη λύση ενός φλιτζανιού με ζεστό τσάι, όταν ένιωσε πονόλαιμο ή όταν θέλησε να πιει κάτι για χαλαρώσει στο τέλος μιας κρύας και δύσκολης ημέρας, λίγο πριν κοιμηθεί;
Οι ευεργετικές ιδιότητες του ροφήματος, του οποίου η ιστορία χάνεται στο βάθος του χρόνου, είναι λίγο πολύ γνωστές.
Το τσάι είναι ρόφημα «πρωταθλητής» στα αντιοξειδωτικά. Βοηθά στην μείωση της κακής χοληστερόλης, στην καύση του λίπους και στην διευκόλυνση της πέψης.
Σύμμαχος εναντίον της γρίπης, πηγή βιταμινών, «πολέμιος» των βακτηρίων στο πεπτικό σύστημα.
Ενα σακουλάκι τσαγιού σε ένα φλιτζάνι με καυτό νερό αρκoύν για να δημιουργήσουν σε χρόνο dt ένα ρόφημα έτοιμο για κατανάλωση.
Έχετε αναρωτηθεί ποτέ, ποιος είναι ο ακριβής χρόνος που πρέπει να αφήσετε το σακουλάκι του τσαγιού μέσα στο νερό, ώστε να δημιουργήσετε ένα ρόφημα με ισορροπημένη γεύση (που δεν θα έχει χάσει τις ευεργετικές του ιδιότητες;).
Ενας δοκιμαστής φαγητών και ποτών, ο Μartin Isark, έπειτα από πείραμα που έκανε, φαίνεται ότι βρήκε την απάντηση στο ερώτημα που πολλοί από εσάς μπορεί να είχατε στο πίσω μέρος του μυαλού σας. To αποτέλεσμα του πειράματος διαβάσαμε σε άρθρο της Daily Mail.