MELANIE GAYDOS

Μelanie Gaydos: Η απόκοσμη ομορφιά του μοντέλου με δυσπλασία που κατέκτησε μια θέση στη μόδα


«Η ενάσχολησή μου με το μόντελινγκ βοήθησε τους ανθρώπους να με δουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Ισως, αν με έβλεπαν απλά στο δρόμο να ήταν αλλιώς».

Στα 27 της χρόνια, η Μelanie Gaydos έχει τη δική της θέση στο μεγάλο κόσμο της μόδας. Γεννήθηκε με μια σπάνια δυσπλασία (έχει τον όρο «ectodermal dysplasia») που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη των δοντιών, των νυχιών, των οστών και των αρθρώσεων. Ομως, αυτή η ιδιαιτερότητά της και η παρότρυνση του συντρόφου της, της έδωσαν το έναυσμα για να ακολουθήσει καριέρα στο μόντελινγκ.

H Μelanie πάσχει από αλωπεκία και αυτό εμπόδισε την ανάπτυξη των μαλλιών της, των βλεφάρων και των φρυδιών της. Λίγους μήνες πριν, αποφάσισε να φορέσει τεχνητά δόντια. Τα έβγαλε άμεσα γιατί απλά δεν την έκαναν να νιώθει άνετα.

«Δεν με ενδιαφέρει το τι πιστεύουν οι άλλοι. Ποτέ δεν με ενδιέφερε. Πάντα είχα μεγάλα σχέδια για τη ζωή». Εχοντας κάνει σπουδές στις Καλές Τέχνες (στο New York’s Pratt Institute) μπόρεσε να ανοίξει τους ορίζοντές της και να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερο τον εαυτό της.

Ενα γράμμα θαυμασμού στον διάσημο, Ισπανό φωτογράφο Eugenio Recuenco (συνοδευόμενο από φωτογραφίες της) την οδήγησε σε κάστινγκ. Λίγο μετά, η Melanie συμμετείχε σε videoclip της γερμανικής μπάντας Rammstein. «Με ρωτούν «πώς μπορείς να τρως χωρίς δόντια; Kαι απαντώ ότι άνθρωποι που δεν έχουν πόδια τρέχουν σε μαραθώνιο. Ολα είναι θέμα αντίληψης». Παρά τα αρνητικά και επικριτικά σχόλια που μπορεί να ακούει, εκείνη πιστεύει ότι η ζωή ανήκει σε αυτούς που ακολουθούν τα όνειρά τους και αγαπούν τον εαυτό τους όπως είναι.