09|07|2017 20:00
ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ

Γιατί οι άντρες έχουν στύση το πρωί; Υπάρχει λόγος


Η πρωινή στύση είναι κάτι που θα έχεις παρατηρήσει να συμβαίνει σχεδόν τις περισσότερες φορές που έχεις κοιμηθεί μαζί με έναν ερωτικό σου σύντροφο, ακόμα κι αν το προηγούμενο βράδυ τα δώσατε όλα στο κρεβάτι.

Κάτι τέτοιο σε κάνει αυτομάτως να αναρωτιέσαι τρία πράγματα: Μήπως δεν τον ικανοποίησες αρκετά; Μήπως πρόκειται για sex machine και δεν το είχες πάρει χαμπάρι; Η μήπως εκείνος φαντασιώνεται φιλιά, αγκαλιές και σεξ με άλλες παρτενέρ τις ώρες που κοιμάται;

Προτού σε πιάσουν η απογοήτευση και τα νεύρα, εμείς αποφασίσαμε να ψάξουμε το συγκεκριμένο θέμα λιγάκι πιο βαθιά και να σου παρουσιάσουμε τους πραγματικούς λόγους για τους οποίους το αντρικό μόριο δεν είναι και πολύ «φρόνιμο» τις πρωινές ώρες.

shutterstock

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρόκειται για μια απολύτως φυσιολογική αντίδραση του οργανισμού, έχει συσχετιστεί με την κατάσταση ύπνου που χαρακτηρίζεται ως Rapid Eye Movement / REM, στην οποία ο εγκέφαλος απελευθερώνει λιγότερη ποσότητα της ορμόνης «νορεπινεφρίνη».

Η ορμόνη αυτή επιδράει στην αντρική στύση, προκαλώντας αγγειοσύσπαση των αγγείων του μορίου.

Οταν ο εγκέφαλος απελευθερώνει κατά τη διάρκεια της ημέρας αρκετή ποσότητα της ορμόνης «νορεπινεφρίνη», τότε αυτή εμποδίζει τη στύση, κάτι που όμως δεν συμβαίνει κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Ακόμη, μια από τις αιτίες της πρωινής στύσης είναι και η αύξηση της ορμόνης «τεστοστερόνη», τα επίπεδα της οποίας βρίσκονται στα υψηλότερα επίπεδά τους το πρωί.

Επιπλέον, υπάρχει περίπτωση η παραπάνω αντίδραση να έχει προκληθεί από την επαφή ή την τριβή του αντρικού μορίου με επάνω στο ίδιο το κρεβάτι ή και το δικό σας σώμα.

Αν βέβαια πιστεύετε, ότι αυτή η λειτουργία εξυπηρετεί μόνο το σκοπό της απόλαυσης και της ικανοποίησης, κάνετε λάθος.

Η στύση των αντρών το πρωί δείχνει πως υπάρχει καλή κυκλοφορία του αίματος και παροχή οξυγόνου σε αυτό το σημείο του σώματος.