CARRIE CUPCAKE

Carrie Cupcake: Το Magnolia Bakery που έγινε γνωστό από το Sex & the City αποκάλυψε τη συνταγή του iconic cupcake


Το «Sex & the City» επιστρέφει στις οθόνες μας και δεν μπορούμε να κρύψουμε τον ενθουσιασμό μας.

Η iconic κοριτσοπαρέα (πλην της Κιμ Κατράλ aka Σαμάνθα) επιστρέφει για νέες περιπέτειες στη νέα εποχή.

Γιατί να μην το γιορτάσουμε, λοιπόν, με ένα cupcake; Και όχι με ένα οποιοδήποτε cupcake, αλλά αυτό που πήρε το όνομά του από την πρωταγωνίστρια Carrie Bradshaw και έγινε iconic.

Οι μυημένοι φανς θα θυμούνται την Carrie και την Miranda να απολαμβάνουν ένα cupcake έξω από ένα ζαχαροπλαστείο, μιλώντας για το νέο crush της πρώτης, τον Aidan.

Στο επεισόδιο «No Ifs, Ands, or Butts» της τρίτης σεζόν, οι δύο φίλες έκατσαν στο παγκάκι έξω από το Magnolia Bakery και έφαγαν ένα ροζ cupcake.

Από τότε, το ζαχαροπλαστείο της Νέας Υόρκης έγινε γνωστό και λάνσαρε το συγκεκριμένο γλύκισμα με το όνομα «Carrie cupcake».

HBO

Το iconic μαγαζί δέχεται από τότε χιλιάδες πολίτες αλλά και τουρίστες που θέλουν να δοκιμάσουν το περίφημο γλυκό.

Τώρα, για να γιορτάσει την επιστροφή του σόου στο HBO, το ζαχαροπλαστείο αποκάλυψε τη συνταγή του cupcake, ώστε να μπορείς να το φτιάξεις στο σπίτι σου, αν δεν μπορείς να το επισκεφθείς.

Τη συνταγή του vanilla cupcake με τη ροζ κρέμα βουτύρου και τη μαργαρίτα σαν διακοσμητικό μοιράστηκε το Insider.

HBO

Σημείωσε πώς θα το φτιάξεις και απόλαυσέ το με τις κολλητές σου:

ΥΛΙΚΑ (για 24 cupcakes)

3 κούπες αλεύρι για κέικ

1 ¾ κ.γ. baking powder

¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. αλάτι

1 κούπα γάλα πλήρες

½ κούπα sour cream

2 στικ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 ½ κούπα κρυσταλλική ζάχαρη

1 ¾ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

4 ασπράδια αυγών

Facebook/Magnolia Bakery

Για την κρέμα βουτύρου:

2 στικ ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

4 κούπες άχνη ζάχαρη, κοσκινισμένη

3-4 κ.σ. γάλα πλήρες

Ροζ χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διακοσμητικό μαργαρίτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Facebook/Magnolia Bakery

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160C και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί 24 θήκες για μάφιν

Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα δοχείο, χτυπάμε το γάλα και την sour cream.

Με ένα μίξερ, χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μέτρια ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει ελαφρύ και αφράτο  (3-5 λεπτά).

Προσθέτουμε σιγά σιγά τα ασπράδια μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Μειώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σε τρεις δόσεις, εναλλάσσοντας με το μείγμα του γάλακτος. Χτυπάμε για 15 δευτερόλεπτα, μέχρι να ενωθούν όλα καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες και ψήνουμε τα cupcakes για 20-22 λεπτά.

Για τη κρέμα βουτύρου: Χτυπάμε το βούτυρο σε μεσαία ταχύτητα με το μίξερ  για 3-4 λεπτά, μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε για άλλο ένα λεπτό.

Μειώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα και ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη, μια κούπα τη φορά. Το μείγμα θα γίνει πιο παχύ και ξηρό.

Ρίχνουμε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνει κρεμώδες και απαλό.

Χτυπάμε το γλάσο σε χαμηλή ταχύτητα για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το χρώμα, σταγόνα-σταγόνα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί καλά.

Με μια σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα βουτύρου στα cupcakes και διακοσμούμε.

Έτοιμα! Καλή απόλαυση!