ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ

Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ αποκάλυψε ότι πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας -Το συγκινητικό της μήνυμα


Η ηθοποιός Σέλμα Μπλερ πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας.

Αποκάλυψε η ίδια η 46χρονη την διάγνωσή της μέσω Instagram, με ένα συγκινητικό μήνυμα όπου μιλούσε για την αναπηρία της.

«Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας. Είμαι σε επιδείνωση», έγραψε στο post της.

«Ευτυχώς έχω μια υπέροχη δουλειά. Είμαι άτομο σε ειδικές ανάγκες. Πέφτω μερικές φορές. Ρίχνω πράγματα. Η μνήμη μου είναι θολή. Και η αριστερή μου πλευρά ζητά οδηγίες από ένα χαλασμένο gps. Αλλά μπορούμε να τα καταφέρουμε. Γελάω και δεν ξέρω ακριβώς τι θα κάνω αλλά θα βάλω τα δυνατά μου».

Η Αμερικανίδα ευχαρίστησε τους ηθοποιούς φίλους της, Σάρα Μισέλ Γκέλαρ, Φρέντι Πρινς Τζούνιορ και Τζέιμι Κινγκ για την υποστήριξη και την αγάπη τους.

Στη συνέχεια, θέλησε να στείλει ένα δυνατό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσει το κοινό για αυτή την ασθένεια.

«Ελπίζω να μπορώ να δώσω λίγη ελπίδα στους άλλους. Ακόμα και στον εαυτό μου. Δεν θα λάβεις βοήθεια αν δεν ζητήσεις. Μπορεί να γίνει αφόρητο στην αρχή. Θες να κοιμάσαι συνέχεια [...] Θέλω η ζωή μου να είναι γεμάτη. Θέλω να παίξω με τον γιο μου ξανά. Έχω σκλήρυνση κατά πλάκας και είμαι καλά. Αν με δείτε να ρίχνω πράγματα στον δρόμο, βοηθήστε με να τα μαζέψω», αναφέρει στη συνέχεια.

Ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους υποστηρικτές της που την βοήθησαν και την προέτρεψαν να ζητήσει βοήθεια. 

Έγραψε ότι διαγνώστηκε τον Αύγουστο αλλά αποφάσισε να το μοιραστεί τώρα, λόγω μιας συμπονετικής ενδυματολόγου με την οποία δουλεύει στη νέα της σειράς στο Netflix, Another Life. 

AP

Η ενδυματολόγος την βοηθά να ντυθεί κατά την διάρκεια των γυρισμάτων. Δεν είναι η πρώτη φορά που μοιράζεται τα νέα για την υγεία της. Γιόρτασε, πριν καιρό, δύο χρόνια νηφαλιότητας.

Η Σέλμα Μπλερ έγινε γνωστή από τις ταινίες των 00s «Cruel Intentions» και «Legally Blonde».

Η σκλήρυνση κατά πλάκας είναι μία αυτοάνοση νόσος που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα δηλαδή τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. 

Τις νευρικές ίνες (νευράξονες) του κεντρικού νευρικού συστήματος περιβάλλει μία ουσία, η μυελίνη, που επιτρέπει την διέλευση των ηλεκτρικών ερεθισμάτων ανάμεσα στα νεύρα.

Στη ΣΚΠ σε πολλαπλά σημεία του κεντρικού νευρικού συστήματος προκαλείται στην αρχή φθορά της μυελίνης και στη συνέχεια δημιουργούνται πλάκες (ουλές), και γι’ αυτό στην πάθηση αυτή έχει δοθεί η ονομασία σκλήρυνση «κατά πλάκας» ή «πολλαπλή» σκλήρυνση.

Διαβάστε επίσης: Σκλήρυνση Κατά Πλάκας -Η νόσος με τα ύπουλα συμπτώματα που «χτυπά» τους 30ρηδες

Γιούλικα Σκαφιδά: «Το δικό μου δακτυλικό αποτύπωμα ονομάζεται και Σκλήρυνση κατά Πλάκας»