LINDSAY VONN

«Το σώμα μου ουρλιάζει να σταματήσω»: Η «βασίλισσα του σκι» Λίντσεϊ Βον αποσύρεται από την ενεργό δράση


Η Λίντσεϊ Βον είναι η «βασίλισσα του σκι».

Η Αμερικανίδα αθλήτρια έχει κατακτήσει μεταξύ άλλων χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και πολλές διακρίσεις.

Η ίδια είχε σκοπό να αποσυρθεί από την ενεργό δράση στο τέλος της σεζόν.

Από ότι φαίνεται όμως, θα επισπεύσει την απόφασή της λόγω των εκτεταμμένων τραυματισμών στα γόνατά της.

Σε ένα εκτενές post στο Instagram, η σκιέρ ανακοίνωσε ότι μετά το τέλος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος στη Σουηδία αυτό το μήνα, θα αποσυρθεί από το σπορ.

«Ήταν 2 πολύ συγκινητικές εβδομάδες που πήρα την πιο δύσκολη απόφαση της ζωής μου, αλλά αποδέχτηκα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω το σκι. Θα αγωνιστώ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Σουηδία και θα είναι οι τελευταίοι αγώνες της καριέρας μου», έγραψε στο post της.

Μάλιστα, μοιράστηκε φωτογραφίες από την καριέρα της.

Είπε ακόμη ότι είχε πιέσει τα όριά της που μπορεί να της χάρισε μια καριέρα αλλά της κόστισε. Ακόμη, ανέφερε ότι έκανε εγχείρηση την περασμένη άνοιξη και συνέχισε παρά τους τραυματισμούς της.

Παρά την θεραπεία, δεν μπορεί να αγωνιστεί όπως πριν. 

AP

«Το σώμα μου ουρλιάζει να σταματήσω και είναι η ώρα να το ακούσω», συνεχίζει η ίδια. «Το σώμα μου είναι χαλασμένο πέρα από κάθε επισκευή» είναι το συγκλονιστικό της μήνυμα.

«Το να αποσυρθώ χωρίς να πετύχω τον στόχο μου είναι αυτό που θα μου μείνει. Αλλά κοιτάω πίσω, σε 82 World Cup νίκες, 20 World Cup τίτλους, 3 Ολυμπιακά μετάλλια, 7 World Championship μετάλλια και ότι έχω καταφέρει ότι δεν έχει μπορέσει άλλη γυναίκα στην ιστορία και είναι κάτι που θα είμαι περήφανη πάντα».

Το Alpine World Ski Championship ξεκινά σήμερα και η Βον θα αγωνιστεί στις 5 και 10 Φεβρουαρίου.

AP