14|08|2017 10:11
ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΩΝ ΩΟΘΗΚΩΝ

Γιατί αυτός ο άνδρας φωτογραφίζει τη γυναίκα του που έχει σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών


Μια ιστορία που αποδεικνύει ότι μπροστά στην αγάπη καμία ασθένεια δεν είναι αρκετά δυνατή.

Ένα από τα πιο όμορφα πράγματα που συνέβησαν τον τελευταίο μήνα στο Instagram είναι η φωτογραφία της Samantha Caracci. Πρόκειται για μια γυναίκα που πάσχει από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Αυτό για τη Samantha συνεπάγεται ισχυρούς πόνους και μια διαλυμένη ψυχολογία. Αυτό όμως που της επιτρέπει να συνεχίζει να νιώθει δυνατή είναι η αμέριστη στήριξη, συμπαράσταση και αγάπη του συντρόφου της. Και μοιράστηκε μια τέτοια στιγμή μέσα από αυτή τη φωτογραφία που την τράβηξε ο σύζυγός της. 

Όλα ξεκίνησαν όταν η Samantha ξεκίνησε να έχει έντονους πόνους στην πλάτη, στο στομάχι και στα πόδια. Στην αρχή πίστευε ότι η αιτία πίσω από τους πόνους ήταν οι πολλές ώρες γυμναστικής. Μετά από μια τυπική επίσκεψη στο γυναικολόγο της έμαθε ότι έχουν δημιουργηθεί κύστες στη μήτρα και στις ωοθήκες της. 

«Από τότε που έκανα παιδί το σώμα μου παρουσιάζει συνεχώς προβλήματα. Εμφανίζω κύστες ωοθηκών κάθε 2-3 εβδομάδες και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν εξήγηση. Έχω δοκιμάσει πολλές διαφορετικές αντισυλληπτικές μεθόδους, αλλά, μέχρι στιγμής, τίποτα δεν καταστέλλει το πρόβλημα. Έχω ήδη αφαιρέσει την αριστερή μου ωοθήκη και τους δύο ουροποιητικούς σωλήνες. Το ίδιο και τη χοληδόχο κύστη η οποία σχεδόν καταστράφηκε μετά από τις αμέτρητες θεραπείες που δοκίμασα» γράφει στο αναλυτικό ποστ που έχει ανεβάσει στο λογαριασμό της στο Instagram.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, πριν από λίγες εβδομάδες, οι γιατροί την ενημέρωσαν ότι έχει παρουσιασθεί άλλη μια μεγάλη κύστη στη δεξιά της ωοθήκη για την οποία, όπως αναφέρει, θα προχωρούσε σε θεραπεία. «Και φτάνω στο προηγούμενο βράδυ. Ο Rob (σ.σ. ο σύζυγός της) κι εγώ υποτίθεται ότι θα βγαίναμε για δείπνο». Μόνο που, τελικά, κατέληξαν στο νοσοκομείο με τη Σαμάνθα να υποφέρει από δυνατούς πόνους.  

«Όταν επιστρέψαμε σπίτι έκλαιγα και μισούσα το σώμα μου. Αισθανόνουν ότι το σώμα μου με προδίδει. Το έβλεπα άσχημο, φοβόμουν και ένιωθα ένα ράκος», λέει. Ο σύζυγός της όμως δεν άφησε αυτές τις αρνητικές σκέψεις να την καταβάλουν. Έτσι, όπως γράφει, της ζήτησε να τη φωτογραφήσει ώστε να της δείξει όλα όσα βρίσκει όμορφα στο σώμα της. «Φίλες μου, ένα τέτοιο είδος άντρα σας αξίζει. Ένας άντρας που θα σας σηκώσει όταν έχετε πέσει, που θα σας παρηγορήσει ό,τι κι αν σας έχει συμβεί και θα σας λέει ακούραστα πόσο τέλεια είστε», καταλήγει. 

H Samantha με τον Rob.